Mihai Morar și Daniel Buzdugan, scrisoare adresată celor pe care i-au dezamăgit

Mihai Morar și Daniel Buzdugan, realizatorii Radio Zu, au transmis, marti, o "scrisoare" celor pe care i-au "dezamăgit" cu afirmațiile pe care le-au făcut cu ocazia meciului de fotbal Romania - Congo, precizând că își cer scuze "pentru unele asocieri nepotrivite" și adăugând că "au fost făcute fără intenția de a jigni vreun grup de persoane, indiferent de rasă sau naționalitate".

Iată textul integral al scrisorii celor doi realizatori Radio ZU:

"Mihai Morar si Daniel Buzdugan: " Gândirea condusă de ură nu face parte din conduita noastră personală și profesională"

Această scrisoare se adresează celor pe care i-am dezamăgit ca urmare a unui moment din emisiunea Morning ZU din 26 mai 2016.

Ne cerem scuze pentru unele asocieri nepotrivite făcute pe tema meciului de fotbal dintre România și R.D. Congo. Aceste asocieri au fost făcute fără intenția de a jigni vreun grup de persoane, indiferent de rasă sau naționalitate.

Suntem oameni, se întâmplă să greșim, dar ne asumăm și regretăm cuvintele alese. Așa cum am menționat și ieri, și astăzi, în direct la matinalul ZU, scuzele noastre se îndreaptă către Republica Democratică Congo, în mod special către echipa națională de fotbal a acesteia și către toți cei cărora le-am produs fără rea credință un sentiment de mâhnire.

Gândirea condusă de ură nu face parte din conduita noastră personală și profesională și nu se regăsește în valorile Radio ZU. Dovadă stau miile de ore de emisiuni radio în direct în care nu a existat un astfel de precedent.

Cunoaștem limitele libertății de exprimare și ne delimităm categoric de orice fel de discurs care incită la ură.

Cu respect pentru fiecare,
Daniel Buzdugan și Mihai Morar".

În matinalul de la Radio Zu din 26 mai, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au făcut o serie de remarci cu caracter ofensator la adresa jucătorilor și suporterilor congolezi, precum "maimuțe", "macaci", și "primate", după amicalul susţinut de Naţionala României contra Republicii Democrate Congo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel