Halucinant: cum poți să mori la doi pași de spital

Procedurile stufoase din domeniul sanitar erau cât pe ce să provoace azi, 5 ianuarie, o adevărată tragedie la Satu Mare. O femeie căreia i s-a făcut rău a stat căzută 20 de minute în zăpadă în faţa Urgenţelor de la spitalul Judeţean Satu Mare fără să intervină vreun medic.

Cu toate că trecătorii au chemat doctorii să o ajute, aceştia au avut o explicaţie halucinantă pentru lipsa de acţiune: trebuie mai întâi un apel la Ambulanţă, deoarece ei nu pot interveni direct. În cele din urmă, Salvarea a venit şi a dus-o pe victimă câţiva metri până la Unitatea de Primiri Urgenţe.

O persoană care a văzut-o pe femeie zăcând în zăpadă a intrat la Urgențe să ceară ajutor. A rămas stupefiată când personalul de acolo i-a cerut să sune la Ambulanță, spunând că doar ei pot să intervină în asemenea cazuri, scrie satmareanul.net.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, spune că „noi nu putem să ieșim cu tărgile pe stradă. Dacă se întâmplă lângă spital, îi mai preluăm. Dar dacă este la o distanță mai mare de intrare atunci trebuie să intervină ambulanța. Astea sunt procedurile".

Sursa foto: Satmareanul.net.

Pe de altă parte, jurnalistul Val Vâlcu atrage atenția asupra mai multor aspecte.

"Medicii au un program plin pentru că este criză de doctori. În momentul în care pleacă să facă treaba Ambulanței, îi lipsesc pe pacienții de la UPU de ajutor. Trebuie stabilit dacă femeia respectivă era într-o stare de lipotimie sau avea criză de inimă? Rămâne de văzut. (...) Trebuie văzut de ce nu a venit Ambulanța. Ambulanța ar putea ajunge mai repede decât medicii de la spitalul aflat la 70 de metri. Primul gest al omului atunci când vede pe cineva căzut pe stradă este să sune la 112, iar serviciul 112 decide cine să vină. După elementele care se cunosc acum în presă, este greu de spus cine este de vină. Întrebarea-cheie este: de ce nu au sunat oamenii la 112?", a zis jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel