Urmărește emisiunea live


Audierea lui Băsescu, încheiată. "ÎCCJ nu are competență"

Traian Băsescu și Vasile Blaga au fost joi dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție unde au fost citați în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

VEZI ȘI: Traian Băsescu, la ÎCCJ: Este vremea delatorilor

După 20 de minute de audieri, Vasile Blaga a declarat că în ceea ce-l privește s-au încheiat lucrurile, subliniind că el nu are nicio calitate în acest dosar încă din 2010. "Nu am nici o calitate. S-a judecat pe fond în 2010, când eu am fost achitat", a spus Vasile Blaga.

De asemenea, Traian Băsescu a părăsit sediul Înaltei Curţii după aproximativ 15 minute. "Înalta Curte nu are competenţă", a spus fostul preşedinte la ieşirea din sediul instanţei supreme.

Dacă Blaga a fost achitat, pentru Băsescu dosarul s-a închis deoarece acesta beneficia de imunitate în calitate de preşedinte. Acum dosarul va fi mutat la Judecătoria Sectorului 5.

VEZI ȘI: Vasile Blaga, audiat la ICCJ: Lăsați-l în durerea lui!

Plângerea lui Vadim

Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005.

În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu și anume că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro.

Potrivit lui Nastasiu, autoritățile de la București ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE și cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12 — 13 milioane de euro, însă răpitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro.

El îl acuza pe Traian Băsescu că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak și suma reală plătită răpitorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel