ALEGERI TSD. Gabriela Podașcă, candidată la președinția TSD, interviu EXCLUSIV. Răspunsuri-cheie

Gabriela Podașcă este candidată la șefia TSD. Președintele formațiunii va fi ales, sâmbătă, la Romexpo, de 1.200 de participanți. 

Cine este Gabriela Podașcă

Este născută în 3 martie 1985, la Galați. A devenit membră PSD în 2010. Din 2007 până în 2008 a fost redactor/traducător pentru Agenţia de monitorzare a presei MEDIA IMAGE. Din 2008, timp de un an, a fost consilier personal în Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul. În 2010 a ajuns șefa biroului de presă al PSD din martie până în iunie. Din 2009 până-n 2012 a fost și consilier Grup parlamentar PSD în Camera Deputaților. În prezent este deputat și vrea să fie șefa TSD. 

În ceea ce privește studiile, Gabriela Podașcă este licențiată în Comunicare şi relaţii publice, Facultatea de litere la Facultatea de Litere din Universitatea din București și are master în Comunicare politică. Marketing politic şi electoral, la SNSPA. 

Iată răspunsurile Gabrielei Podașcă la cele șase întrebări dcnews.ro adresate celor trei candidați la șefia TSD: 

Cum apreciați cerințele celor numiți tineri frumoși, despre solicitările străzii?

Gabriela Podașcă: Cu toții ne dorim mai multă transparență și mai multă competență în administrația publică. Cu toții ne dorim o schimbare în politica din România. Și m-aș bucura foarte tare dacă tinerii care au ieșit în stradă vor rămâne în continuare la fel de implicați în viața publică. M-aș bucura dacă mulți dintre ei ar intra în politică, pentru că avem nevoie în politica românească de oameni noi și de idei noi. Și sunt sigură că mulți dintre ei sunt oameni care cred în valorile de stânga în care credem și noi la TSD. Sunt convinsă că și ei își doresc mai multă libertate și mai puțină sărăcie. Și ei își doresc șanse egale pentru cât mai mulți. Și ei vor ca tinerii să nu mai plece din România. Atât timp cât vor rămâne implicați, sunt convinsă că generația noastră va reuși să facă schimbarea pe care ne-o dorim cu toții.

Ce vă propuneți să faceți în calitate de președintă TSD?

Gabriela Podașcă: În primul rând, vrea să transform TSD într-o mișcare din care toți tinerii din România să își dorească să facă parte și care să ne facă pe noi mândri că suntem tineri de stânga. Îmi doresc să deschidem TSD-ul către oameni și idei noi. Îmi doresc să facem proiecte cu societatea civilă, cu studenții, cu antreprenorii tineri, cu liderii din sindicate, cu intelectualii de stânga. Vreau să ne implicăm mai mult în dezbaterile despre crearea de locuri de muncă pentru tineri, asigurarea unor locuințe adecvate lor și modernizarea sistemului de educație. Nu în ultimul rând vreau să creștem rolul TSD în interiorul partidului. Vreau ca TSD să elaboreze oferta electorală a PSD dedicată tinerilor și să aibă o reprezentare cât mai mare pe listele partidului la alegerile de anul viitor.

De ce n-a prins TSD la tineri până acum?

Gabriela Podașcă: Eu nu aș spune că nu a prins. TSD este cea mai mare organizație politică de tineret din țară. Avem cele mai multe filiale și cei mai mulți membri activi. Obiectivul nostru acum este să deschidem TSD și către cei care nu sunt implicați în viața politică. Să îi îndemnăm să se implice. Și ca să putem face acest lucru vom dezvolta un parteneriat funcțional cu partenerii din societatea civilă. Am convingerea că dacă ne vom dedica toate eforturile pentru acest lucru atunci vom reuși să atragem de partea noastră un număr din ce în ce mai mare de tineri.

Cum apreciați activitatea lui Mihai Sturzu?

Gabriela Podașcă: Eu vreau să vorbesc mai puțin despre ceea ce a fost și mai mult despre ceea ce vom face de-acum înainte. Am avut o campanie deschisă, curată, am avut o dezbatere de idei așa cum trebuie să se întâmple în interiorul unei organizații politice și cred că acestea sunt lucrurile care contează acum. Sâmbătă vom alege o nouă conducere și un nou drum pentru TSD.

Care-i puterea tinerilor in TSD și-n politică?

Gabriela Podașcă: Puterea tinerilor este foarte mare atunci când suntem uniți și ne implicăm. Ați văzut care a fost puterea tinerilor atunci când au ieșit în stradă și au cerut dreptate. Ați văzut și care a fost puterea TSD în interiorul partidului atunci când organizația a fost unită. Să nu uităm că TSD a dat un premier, mai mulți miniștri și mulți președinți de organizații PSD. Unul dintre principalele lucruri pe care eu vreau să îl fac este să recâștigăm acea unitate care ne caracterizează pe noi, în TSD.

De ce n-au votat tinerii cu Victor Ponta?

Gabriela Podașcă: Tinerii au votat pentru schimbare. Și cred că noi, cei din PSD care suntem din aceeași generație cu tinerii care au votat în 2014 și care au ieșit în stradă luna trecută, suntem pregătiți să facem politica pe care tinerii o doresc. Eu asta îmi doresc să facem la TSD, o altfel de politică, o politică făcute de tineri pentru tineri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel