ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Călin Popescu Tăriceanu, PREMIERUL desemnat de ALDE

PSD se bazează pe ALDE pentru formarea viitoarei majorități parlamentare și, implicit, pentru viitorul guvern. Deși nu vrea să dea un nume de premier, PSD precizează, prin liderii săi, că nu va susține un candidat din afara partidului. 

Cu toate acestea, ALDE l-a desemnat, duminică, pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcția de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie.

”Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii şi din interiorul partidului, dar şi din interacţiunea pe care aceştia au avut-o în această perioadă electorală, a rezultat necesitatea ca partidul nostru să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din analizele (...) pe care le-am avut în interiorul partidului, din propunerile înaintate de colegi astăzi, a rezultat că, după alegeri, candidatul cu care vom merge la negocieri să fie Călin Popescu-Tăriceanu, având în vedere experienţa domniei sale, dar şi rezultatele Guvernului 2004-2008”, a anunţat copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, duminică, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, senatorul Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada 2004-2008, a spus că, în anul 2008, România a avut cea mai mare rată de investiţii.

”Toţi promit, dar seriozitatea se face prin împlinirea promisiunilor. Acea guvernare a fost una în care toate promisiunile au fost îndeplinite. (...) Propunerea pentru Călin Popescu-Tăriceanu, invocarea guvernării 2004-2008 redeschide şi o deschide o discuţie cu privire şi la rolul unui guvern, eficienţa guvernărilor de până acum şi este mai degrabă un proiect pentru viitor decât doar o invocare a unui trecut de care ne amintim cu plăcere. Aşadar, această propunere este pentru noi nu doar o evocare a unui trecut, ci, în primul rând, o asumare pentru viitor”, a declarat Vosganian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel