Ziua Internațională a bolii Parkinson, sărbătorită la Deva

Prima conferință ”NeuroPac” din seria dedicată pacienților cu afecțiuni neurologice, organizată de Houston NPA la Deva, s-a adresat pacienților diagnosticați cu maladia Parkinson, familiilor lor și cadrelor medicale interesate. În cadrul evenimentului sărbătorit de către Asociația AntiParkinson, care a marcat Ziua Internațională a bolii Parkinson (sărbătorită anual la nivel mondial pe 11 Aprilie), s-au prezentat ultimele informații privind diagnosticarea maladiei, precum și informații privind tratamentul și monitorizarea bolii.

Conferinta a reunit aproximativ 130 de medici, asistenti medicali si pacienti diagnosticati cu boala Parkinson. Participantii la eveniment au avut ocazia de a afla informatii de ultima ora de la cadrele medicale implicate in diagnosticarea maladiei, tratamentul si monitorizarea bolii Parkinson. De asemenea, acestia au putut interactiona direct cu lectorii actiunii adresand intrebari acestora si primind raspunsuri foarte competente. Prin desfasurarea acestei conferinte Asociatia AntiParkinson a reusit sa creeze un cadru propice pentru o mai mare informare care va reduce stigma asociata cu aceasta maladie a pacientilor sai. De asemenea, prin ajutorul obtinut cu aceasta manifestare a fost crescut gradul de intelegere si sprijin al comunitatii pentru bolnavii de Parkinson. Evenimentul a fost creditat EMC pentru medici si asistenti medicali.

Totodata, evenimentul de la Deva a fost incununat cu un premiu de prestigiu castigat de catre fondatorul Asociatiei AntiParkinson, ing. Dan Raican. Astfel, Asociatia AntiParkinson din Romania a fost premiata de catre Comitetul Executiv Mondial al Educatiei despre Parkinson cu premiul Dr. Rana International Parkinson`s Community Service.

În cadrul conferinței ”NeuroPac” lectorii Dr. Gabriela Gros, Dr. Doinel Crisan, Dr. Elena Rusan, Dr. Lavinia Bertalan, Dr. Cristian Falup Pecurariu, Dr. Dan Farcas, Farm. Maria Talvescu si Dr. Tiberiu Tataru au susținut prezentări oferind publicului auditor informații utile, privind tipurile de încadrare ale bolii, facilitățile oferite de sistemul actual de sănătate, simptomele bolii Parkinson, precum și factorii care pot încetini evoluția bolii sau cum exercițiul fizic oferă perspective de recuperare.

Silviu Didilescu, managerul Spitalului Judetean din Deva a anuntat, în cadrul evenimentului ca, pana la finalul lunii iunie, Deva va beneficia de o noua sectie moderna de neurologie, dotat complet cu aparatura medicala performanta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel