Ziua care va rămâne în istorie. Decizia care a ÎNFURIAT lumea la nivel mondial: 'Dureros'

Protest în Franța! Scriitorii au contestat atribuirea Premiului Nobel pentru Literatură lui Bob Dylan.

Revenirea Premiului Nobel pentru Literatură lui Bob Dylan a provocat stupefacție în lumea scriitorilor. Se credea că acesta va fi atribuit poetului arab Adunis Asbar, cunoscut sub pseudonimul Adonis sau scriitorului Ngugi Wa Thiong'o. S-au ridicat multe semne de întrebare cu privire la definirea termenului de 'scriitor', scrie France24.

Este prima dată de la acordarea premiului când unui cântăreț îi este acordată această distincție în timp ce mari scriitori cum ar fi Philip Roth, Joyce Carol Oates sau Don De Lillo (pentru a nu evoca și alte nume din America) așteaptă în van să fie răsplătiți. Unul dintre ei a scris pe Facebook: "Academia nu l-a recompansat niciodată pe Jorge Luis Borges, dar l-a ales pe Dylan...".

"Numele lui Dylan a fost deseori citat în anii trecuți, dar întotdeauna în glumă", își amintește Pierre Assouline, un scriitor membru al Academiei Goncourt. Romancierul a declarat pentru AFP: "Să-i atribui Premiul Nobel pentru Literatură... este dureros. Îmi place Dylan, dar nu a creat opere. Cred că Academia suedeză se face de râs. Este o atitudine disprețuitoare pentru lumea scriitorilor". Autorul scoțian Irvine Welsh are aceeași părere.

Surpriză mare și pentru jurnaliști

Celebrul muzician american Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură pentru "crearea unor noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane". Surpriza a fost foarte mare, dovadă că jurnaliştii prezenţi în sala de conferințe a Academiei de la Stockholm nu şi-au putut stăpâni un murmur care indica uimirea sau, după caz, dezamăgirea.

[citeste si]

Publicarea primului volum al memoriilor sale, Chronicles, Vol. 1, a fost cartea cea mai vândută timp de 19 săptămâni în SUA. În august 2006, lansează Modern Times, album cu 19 cântece noi care au ajuns în vârful topurilor în SUA și în numeroase țări din Europa.

În iunie 2007, Bob Dylan a primit Prince of Asturias Awards. La 1 octombrie, același an, Columbia Records a lansat Dylan, un triplu album, unde sunt strânse cele mai bune melodii din întreaga sa carieră muzicală, precizează cinemarx.ro. La sfârșitul anului 2007, Dylan a înregistrat o versiune a melodiei "A Hard Rain's A-Gonna Fall".

Anul următor, Ace Records a lansat Theme Time Radio Hour With Your Host Bob Dylan, un album cu 50 de piese. La 7 aprilie 2008, Bob Dylan a primit o mențiune specială a Pulitzer Prize Special Citations and Awards pentru profundul impact pe care l-a avut în muzică și în cultura nord americană, marcat prin compoziții lirice și cu o extraordinară putere poetică. În aceeași lună, Simon & Schuster confirma că Dylan lucrează la a doua parte a cărții Chronicles, Vol. 1 și a cărei publicare va putea fi posibilă la sfârșitul anului, conform cinemarx.ro.

În 2009, Dylan a relansat Together Through Life, care a intrat din start în topurile britanice și americane. În 2012, a lansat albumul al 35-lea din carieră, Tempest. În același an, a primit Presidential Medal of Freedom, precizează www.britannica.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel