Ziare, la zi: Maicăle, te-ai dus, Maicăle! Tatulici e încă aici

România Liberă a fost ziarul cu cele mai multe dezvăluiri ”pe surse” în scandalul Voicu. Vorba zicătorii: cin’ se DNA cu mine bine, îi dau pontul și mai vine. Așa că trebuie să-i credem când spun că procurorii susţin, în rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu, că realizatorul TV ar fi primit 30.000 de euro şi 4.200 de lei de la primarul comunei arădene Zărand, Ioan Moţ, pe care l-a ameninţat că dezvăluie cum şi-a obţinut "ilicit" averea. Dacă asta ar fi o sumă teoretic de pretins unui biet primar, cât i-ar fi cerut Dan Diaconescu, să spunem lui Traian Băsescu, în campanie, ca să nu publice date despre afacerea aia încurcată cu vila din Mihăileanu? Sau, luăm un alt exemplu la întâmplare, lui Videanu, ca să nu dea publicității facturile de la Palatul Snagov II (primul fiind al prințului Nicolae, fratele regelui Carol, căci Ceaușescu numai a confiscat și întinat nobilele idealuri ale regalității).

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu a arătat că singura probă pe care procurorii o au împotriva lui Diaconescu ar fi o înregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009 , când pe postul OTV, Dan Diaconescu anunţa prezentarea "unor imagini incendiare" referitoare la adresa primarului din Zărand, Ion Moţ. Dacă și asta e probă, atunci jumătate din presa românească ar trebui zvârlită la închisoare, avem probe de astea câte vrei. Sper să scape Andreea Pora, nu de alta dar și așa condițiile din pușcării sunt vitrege. Îți dai seama cum ar fi să stai într-o celulă cu Pora, măcar 29 de zile și nopți?

Adevărul a aflat cum reușesc ungurii să aibă un sistem sanitar performant. Iată ce a descoperit domnul doctor docent, specialist în igienă publică, Grigore Cartianu:  ”În Ungaria, reforma sănătăţii a început în 2007, pe vremea când în România banii se risipeau. Atunci, vecinii noştri au redus cheltuielile cu 30%. Acum, ei nu duc lipsă de medicamente. Altă metodă de finanțare ar fi taxele încasate pacienților români care se tratează peste graniță”. Cifre nu se dau, firește, dar cine se îndoiește când spui Adevărul? Să nu uit: rușine liberalilor care conduceau, în 2007, Ministerul Sănătății! Rușine, Dinu Patriciu! Trăiască Rahan! Totuși, pentru că am găsit și cifre, să notăm prețurile din Ungaria : o analiză completă de sânge: 50 de euro, o ecografie: 22 de euro, o operaţie uşoară la coloană: 3.000-4.000 de euro. Fraieri cei care se duc la Budapesta. Veniți cu o mie de euro la Municipal și se rezolvă imediat orice operație la coloană. Mai grav e când ai probleme la picior și totuși, de mia aia, tot la coloană te taie.

Evenimentul Zilei zice că la Snagov s-a dat startul luptei pentru posturile de secunzi ai lui Boc. De, e nevoie de cineva să fie secundul secundului, o funcție care în marinărie se cheamă  mus. Noul "grup al celor cinci", care ar urma să ia locul tandemului Adriean Videanu- Theodor Stolojan, ca secunzi ai lui Emil Boc, a fost propus cu dedicaţie pentru parlamentari, scrie EvZ. Cum Băsescu a impus din start două condiţii: să nu fie nici aleşi locali, nici miniştri, primele pariuri pentru succesiunea de probă se puneau ieri în PDL pe nume ca Roberta Anastase, Ioan Oltean, Sever Voinescu, Valeriu Stoica ori Sulfina Barbu, mai adaugă oficiosul familiei Păunescu. Asta e, dacă au fost epuizate contractele cu tandemul Videanu-Blaga-Udrea, ce să mai dea restului echipei? Funcții. Știi ce bine prinde o funcție, mai ales în opoziție?

Libertatea e scandalizaztă: Miley Cyrus, scrie tabloidul, ”ne arată păsărica”. În vârstă de doar 17 ani, ea a demonstrat duminică la MuchMusic Awards 2010  că nu mai este micuţa fetiţă din Hannah Montana. Cântăreaţa a urcat pe scenă purtand un body sexy tras mult prea sus, care i-a scos în evidenţă zona intimă. Țț, țț,țț...Da pe Morar, care ne arată pisica, via Dan Diaconescu, de ce nu vă supărați? În schimb, Adelina Pestrițu se declară, în Libertatea, gata să doneze statului câteva ovule, ca să treacă recesiunea. Acum două zile, Cheloo se oferea să doneze spermă. Vlădescu, ce să facă? Să folosească donațiile la Fondul Solidaritatea? Ce ar putea rezulta din combinația Pestrițu-Cheloo? Simplu: 15 la sută reducere la indemnizația de mamă și ceva taxe judiciare, la procesul de paternitate. Altă dezvăluire din Libertatea e următoarea: Mihai Tatulici își amintește cum a dat mâna cu Michael Jackson. Ce nasol că, nici măcar atunci când trăia, Michael nu-și amintea că a dat mâna cu Tatulici.

Puterea scrie cum îl critica Băsescu, în 2004, pe Iliescu pentru că nu e imparțial și astăzi, adică ieri, s-a dus la întâlnirea cu pedeliștii de la Snagov. Mare chestie: dacă pui cap la cap declarațiile la care s-a sucit Băsescu, scrii o carte. După aia te saltă DNA-ul, pentru ceva legat de contabilitatea drepturilor de autor.

Jurnalul Național descoperă că Loteria distruge patrimoniul cu buldozerul, ca să-și renoveze un sediu de pe Calea Victoriei. Vezi, dacă rămânea Mincă, de la PC, la Loterie, acum Jurnalul scria despre folk sau literatură. Iată cum lupta politică distruge cultura română.

Curierul Național apare, încă. Asta e prima știre tare pe ziua de azi. În paginile publicației sunt, îndeobște, informații economice. Tu, poate, ai vrea niște sfaturi, de pildă cum să obții două-trei hoteluri de pe Bd. Magheru, gratis, de la stat. Când colo, iată ce probleme rezolvă Curierul:”Ce obligații are o persoană care obține venituri din afara României?”. Nici nu am citit articolul. Cum adică, ce obligații au cei de afară? Să-l voteze pe Băsescu, așa cum i-a învățat William Brânză. Și să stea acolo, să nu mai intre în România nici măcar pe net. Asta, dacă vor să mai facă venituri, vreodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel