EXCLUSIV  VOT Moțiune Guvern Dăncilă. Nicolicea, despre precedentele care dau peste cap ce se știa

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Ședința de plen în care se va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va începe joi dimineață la ora 10:00.

Deputatul Eugen Nicolicea (PSD) este încrezător că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului nu va trece, precizând că ”Opoziția se bazează pe supoziții”, deși numărul de semnături pentru moțiune este de 237, iar pentru căderea Guvernului sunt necesare 233 de voturi.

”Ca să treacă o moțiune de cenzură, ea trebuie să aibă voturi, este un truism. Iar cei care au obligația să adune voturi pentru ca această moțiune să treacă sunt cei din Opoziție. Din calculele existente, Opoziția se bazează pe niște supoziții. Rămâne să se vadă la vot. Poziția PSD-ului este că nu au cum să adune acest număr de voturi”, a precizat Eugen Nicolicea, pentru DC News, cu 24 de ore înaintea moțiunii de cenzură.

Guvernul Dăncilă, interimar dacă moțiunea trece?

Întrebat ce se va întâmpla în cazul unui scenariu în urma căruia moțiunea va trece, iar Guvernul va cădea în Parlament, Nicolicea a precizat că „se va intra într-o criză, e evident. Rămâne în continuare Guvernul Dăncilă, interimar, până când Parlamentul va reuși să creeze o majoritate politică”.

„Vă pot da un exemplu. Înainte de alegerile prezidențiale, din perioada lui Traian Băsescu (n.r. - 2009), când a căzut Guvernul la moțiune, până la alegerile prezidențiale nu s-a putut forma nicio majoritate. S-a încercat cu candidatul propus Negoiță care nici măcar nu a putut să prezinte o listă și un program de guvernare, a renunțat. A urmat candidatul Lucian Croitoru care nu a putut să întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi învestit în Parlament. S-a rămas în situația de interimat până la alegerile prezidențiale. Aceasta ar fi cea mai mare probabilitate și în momentul de față, dar, subliniez, această probabilitate este pur teoretică deoarece discutăm pe supoziția Opoziției că moțiunea va trece”, a concluzionat Eugen Nicolicea, care a afirmat din nou că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu va trece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel