EXCLUSIV  Vot în UNANIMITATE după protestul românilor din diaspora-Scrisoare oficială

Societatea Apărarea Ortodoxiei Românești a transmis către DC News hotărârea Adunării Generale de Urgență de la Biserica Sf. Nicolae, Troy, Michigan și scrisoarea oficială a parohiei.

Amintim că românii din Statele Unite au protestat, la biserica Sfântul Nicolae, pe data de 8 ianuarie la ora 12.30. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea pentru că preotul lor Gheoghe Cârstea a fost suspendat și se pare că este forțat, de Arhiepiscopul Nathaniel Popp, să se pensioneze. De altfel, credincioșii doresc trecerea bisericii de la OCA (Orthodox Church of America) la biserica mamă din România (BOR), astfel încât românii din diaspora americană să fie afiliați cu Patriarhia Română.

Scrisoarea oficiala:

9 Ianuarie 2017

Către Episcopia Ortodoxă Română din America

Ȋnaltpreasfințitului Nathaniel Popp;

Ȋn urma faptului că nu ni s-a răspuns la cererea noastră de a fi primiți ȋn audiență ȋn 24 de ore de la data trimisă a mesajului nostru, care s-a expirat Marți 3 Ianuarie 2017, comitetul parohial ȋmpreună cu oamenii de la Parohia Sfântul Nicolae din Troy Michigan au hotărât ca să aibă Adunarea Generală de Urgență/Specială pe data de Duminică 8 Ianuarie 2017.

La apelul făcut membrii parohiei ȋn număr de 198 din totalul de 216 au fost prezenți și au hotărât următoarele:

1. Pr. Gheorghe Cârstea se repune ȋn toate drepturile de preot paroh din momentul acesta (Ian. 8, 2017 ora 2:30 pm) ȋmpotriva hotărârilor celor de la Vatră. Vot in UNANIMITATE !.

2. Iesirea din Episcopia Ortodoxă Română din America din acest moment și trimiterea antimisului de la Vatră, cu aviz de primire, ȋn 24 de ore de la data hotărârii. Vot ȋn UNANIMITATE !.

3. Intrarea ȋntr-o altă episcopie ortodoxă ce aparține de Patriarhia Română sau altă episcopie canonică. Vot ȋn UNANIMITATE !.

4. Alegerea listei noului Comitet Parohial. Vot ȋn UNANIMITATE.

Noul comitet a fost jurat după ședința de adunarea generală și a aprobat procesul verbal al Adunării Generale de Urgență/Speciale. Vot ȋn UNANIMITATE !.

Vă rugăm luați notă de cele trimise și din acest moment să nu ne mai deranjați ȋn nici o formă, pe internet, prin corespondență, telefoane sau alte mijloace de comunicare. Ȋn caz contrat suntem obligați de-a apela la organele locale statale civile de ordine și justiție.

Alexandru Vulcu – Președinte

Cristian Kiss – Vice-președinte

Cornel Vulcu – Secretar

CC

Pr. Gheorghe Cârstea

Preasfințitul Irineu Duvlea

Cancelaria OCA

Avocatul Parohiei

Departamentul Poliției locale Troy MI.

Societatea: Apărarea Ortodoxiei Românești.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel