Vot Guvern. Orban: Nu putem să mai acceptăm!

Premierul desemnat, Ludovic Orban,  în plenul reunit al Parlamentului, că va evita la maxim adoptarea de acte normative prin ordonanţe de urgenţă.

"Guvernul nostru va readuce raportul dintre Parlament şi Guvern la raportul care este stabilit de Constituţie. Voi evita la maxim adoptarea de acte normative prin ordonanţe de urgenţă. Voi fi permanent în dialog, comunicare şi dezbatere cu Parlamentul României, singura autoritate care are cu adevărat legitimitatea să legifereze, să facă legi. Nu putem să mai acceptăm ca doi-trei oameni, indiferent că sunt premierul sau ministrul avizator, să adopte acte normative pe picior peste noapte, fără niciun fel de dezbatere publică care generează consecinţe pe care acum ne chinuim noi să le îndreptăm, cum este Ordonanţa 79, Ordonanţa 82, Ordonanţa 60, Ordonanţa 114 şi tot şirul de ordonanţe care au bulversat situaţia. (...) Guvernul nu este nici al unui partid politic, nu este nici al unei jumătăţi în Parlament, Guvernul este al fiecărui român", a spus Orban, potrivit Agerpres.

El a mai arătat, între altele, că îşi propune creşterea alocărilor pentru Educaţie şi a acuzat PSD de "minciuni gogonate" în ceea ce priveşte infrastructura.

"Ne angajăm să găsim soluţii"

"Trebuie deblocate toate procedurile competitive privind programul de înzestrare a Armatei", a mai spus preşedintele PNL.

Premierul desemnat a afirmat că situaţia în domeniul mediului este "dramatică". "Trebuie folosite toate instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a opri defrişările ilegale de păduri. (...) Va trebui şi ne angajăm să găsim soluţii pentru a evita infringementul datorită obiectivului pe care îl avem începând cu 1 ianuarie anul viitor şi anume de a procesa 50% din cantitatea de gunoi care este colectată pe teritoriul României", a indicat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel