Un ordin intern semnat de Sebastian Vlădescu arată că în Ministerul Finanţelor Publice şefii de administraţii financiare comit abuzuri în acordarea stimulentelor către angajaţi.
Din documentul datat 26 iulie 2010 reiese că în distribuirea stimulentelor s-au identificat două probleme:
1. Distribuţia preferenţială de stimulente, inclusiv condiţionarea acordării acestora de returnarea unei părţi către conducerea unităţii.
2. Colectarea de sume de către conducerea instituţiilor şi redistribuirea lor în sistem piramidal.
Prin acel ordin intern, Vlădescu, la acel moment ministru al Finanţelor avertiza că "în cazul primirii unui nou raport privind acţiuni imorale şi ilegale privind stimulentele, se va suspenda pe termen nelimitat acordarea acestora". Vlădescu a dispus ca stimulentul maxim acordat să aibă valoarea unui salariu, iar alocările suplimentare se pot face doar în cazuri excepţionale şi numai cu semnătura sa sau a preşedintelui ANAF.
Vlădescu: Fără stimulescte, salariile scad şi cu 60%
Şi după schimbarea sa din funcţie, Vlădescu a declarat că sistemul stimulentelor trebuie păstrat pentru angajaţiii din Finanţe pentru că salariile acestora sunt foarte mici. "Eu mi-am asumat această acordare de stimulente personalului din Minister. Motivaţia era diferenţa de salarizare între Ministerul Finanţelor şi ceilalţi bugetari. A fost o eroare la scrierea Legii 330 anul trecut când s-au introdus sporurile, dar nu s-au introdus stimulentele. Ministerul Finanţelor nu avea sporuri, avea stimulente, ele au rămas pe dinafară şi în acest caz personalul din Ministerul Finanţelor cu tot cu reducerea de 25% ar fi pierdut aproape 60% din venituri ceea ce făca foarte greu de administrat această instituţie", a spus Vlădescu.
Acordarea stimulentelor şi a primelor de vacanţă a fost motivul invocat de premierul Boc pentru remanierea lui Sebastian Vlădescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu