Virusul Zika: Primul caz din lume de transmitere sexuală a unui virus periculos

Departamentul de sănătate al orașului New York a raportat vineri primul caz de transmitere de la femeie la bărbat a virusului Zika, cel mai adesea răspândit prin mușcătura unui țânțar infectat, informează Reuters.

Transmiterea virusului a avut loc în ziua în care o femeie de 20 de ani a revenit în New York dintr-o zonă cu transmitere activă a virusului și a avut un singur contact sexual neprotejat cu un partener de sex masculin. Bărbatul nu a călătorit în afara Statelor Unite de anul trecut.

În ziua următoare, femeia a acuzat febră, oboseală, erupții cutanate și dureri în tot corpul și a apelat la medic. Ulterior, responsabilii Departamentului de sănătate au confirmat că tânăra era infectată cu virusul Zika. Șapte zile mai târziu, atunci când partenerul său a prezentat simptome și a solicitat asistență medicală, el a fost diagnosticat la rândul său cu Zika.

Potrivit oficialilor Departamentului de sănătate, care au inclus cazul într-un raport săptămânal al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, sincronizarea și succesiunea evenimentelor sprijină ideea că virusul Zika a fost transmis de la femeie la bărbat printr-un contact sexual neprotejat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel