Viorica Dăncilă - Tzipi Hotovely, discuții. Atenție particulară unor domenii

Rodica Mitu / 11 apr 2018 / 13:03 Salveaza PDF Comentarii

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o, miercuri, pe Tzipi Hotovely, ministrul adjunct al afacerilor externe al Statului Israel, aflată într-o vizită oficială în România.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întâlnirii a fost evidenţiată dorinţa comună de consolidare a raporturilor bilaterale. 'Cei doi oficiali au reliefat simbolistica aparte a anului 2018, în condiţiile în care, în acest an, Statul Israel aniversează 70 de ani de la crearea sa, se împlinesc 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte româno-israeliene, iar România sărbătoreşte centenarul Marii Uniri.

În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a accentuat că aprofundarea relaţiilor cu Statul Israel reprezintă o prioritate pentru Guvernul României', se spune în comunicat.

Atenție particulară

În cadrul convorbirilor s-a degajat acordul ambelor părţi pentru valorificarea suplimentară a cooperării în domeniul economic, context în care a fost subliniată necesitatea sporirii numărului proiectelor concrete şi stimularea interesului reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări. 'O atenţie particulară a fost acordată şi oportunităţilor de colaborare pe palier sectorial, în domenii precum apărare, sănătate, turism şi educaţie. În acest context, cei doi oficiali au explorat posibilitatea încheierii unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, cu accent pe sectoarele energie, agricultură sustenabilă, securitate cibernetică şi inovaţii antreprenoriale, pentru domenii high-tech', se precizează în comunicat. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a evidenţiat angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului, context în care a exprimat interesul părţii române pentru continuarea cooperării în domeniul educaţiei pentru Holocaust.

[citeste si]

Şefa Executivului a subliniat şi interesul ţării noastre pentru finalizarea proiectului Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România, se mai arată în comunicat.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28