Violeta Alexandru, INTERVENŢIE în Şedinţa de Guvern. Precizări despre şomajul tehnic

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a avut o intervenţie la începutul şedinţei de  Guvern, solicitând să vină cu lămuriri despre şomajul tehnic. 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avut o intervenţie la începutul Şedinţei de Guvern de luni, 30 martie, referitor la şomajul tehnic. 

"Aş dori să fac următoarea precizare: s-a vorbit mai devreme despre rambursarea cheltuielilor de către Comisia Europeană şi aş vrea să clarific pentru opinia publică următoarele: acest mecanism de rambursare priveşte exclusiv relaţia Ministerul Muncii - AJOFM - ANPIS - Ministerul Fondurilor Europene şi Comisia Europeană. Nu are niciun impact asupra solicitanţilor noştri pentru că în spaţiul public s-a vorbit despre faptul că fondurile pentru şomaj tehnic ar fi avansate de angajator şi ulterior rambursate de stat din bani publici naţionali sau de la Comisie.

Nu! Situaţia e următoarea: angajatorii, începând cu primele zile ale lunii aprilie pot depune solicitările după caz la ANOFM pentru cei care au angajaţi prin contracte individuale de muncă, respectiv la ANPIS pentru celelalte forme de angajare, mai puţin contractele individuale de muncă şi vor primi banii din care vor face plăţi către angajaţi", a declarat Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel