Video distribuit de peste 114.000 oameni, fals. Era viral pe rețelele sociale. PRECIZĂRI MApN și Ro Vaccinare

Video fals, viralizat pe Facebook  FOTo: Facebook Ro Vaccinare
Video fals, viralizat pe Facebook FOTo: Facebook Ro Vaccinare

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale avertizează că în video-ul viral, distribuit de peste 114.000 de oameni, nu sunt vehicule militare din dotarea MApN.

Cei de la Ministerul Apărării Naționale atrag atenția asupra unei noi informații false, viralizate pe Facebook:

”În clipul distribuit de peste 114 mii de utilizatori nu sunt vehicule militare din dotarea MApN. Mașinile din clip sunt autospeciale de fumizare și au scopul de a masca terenul de luptă cu aerosoli. Armata României nu folosește astfel de mașini”, susțin cei de la MApN.

Aceștia le recomandă românilor să se informeze din surse credibile și să nu dea mai departe informații de care nu sunt siguri că sunt reale.

”Vă rugăm să vă informați din surse credibile, oficiale! Nu uitaţi, puterea stă în cei mulţi. În lupta cu dezinformarea, puterea stă şi în fiecare dintre noi. Nu redistribuiţi informaţii fără o minimă verificare. Aflaţi cum puteţi face aceasta accesând platforma "Inforadar": https://inforadar.mapn.ro. Platforma "Inforadar" - un portal al ştirilor corecte, dar şi un instrument de educare pentru fiecare dintre noi, în calitate de consumatori de informaţie, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online”, mai amintesc aceștia.

Un mesaj similar transmit și cei de la CNCAV pe Facebook (Ro Vaccinare):

”O nouă bazaconie cu peste 110 mii de distribuiri: Armata infectează poporul cu mașini speciale! FALS! Un clip publicat de o persoană care promovează constant informații false a fost preluat de peste 110 mii de utilizatori. În clip sunt prezentate mai multe mașini militare care degajă un fum pentru mascarea terenului. Mașinile din clip sunt autospeciale de fumizare folosite pentru mascarea cu aerosoli a câmpului de luptă. Îi rugăm pe colegii de la Ministerul Apărării Nationale, România - www.mapn.ro să ne ajute cu mai multe informații despre aceste mașini. Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: [email protected]”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel