Victoria Azarenka, în semifinalele turneului WTA de la Miami

 Victoria Azarenka  s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Miami, după o victorie în două seturi contra Karolinei Pliskova.

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka, fostă numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Miami (SUA), de categoria Premier Mandatory, dotat cu premii totale de 7,972 milioane dolari, învingând-o în două seturi, 7-5, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, într-o partidă disputată marţi.

Azarenka, ajunsă pe locul 186 în clasamentul WTA, ca urmare a problemelor personale cu care s-a confruntat în ultimele 18 luni, participă la această competiţie în baza unei invitaţii oferite de organizatori. Ea s-a impus după o oră şi jumătate în jocul cu Pliskova, numărul 6 mondial, urmând să se lupte pentru un loc în finală cu americanca Sloane Stephens (nr.12), care a dispus la rândul ei, cu 6-1, 6-2, de germanca Angelique Kerber (nr.10).

"A fost o surpriză şi pentru mine ceea ce am reuşit să fac din punct de vedere fizic după revenirea mea. Nu m-am simţit niciodată într-o formă atât de bună", a declarat Azarenka, angajată într-o bătălie judiciară pentru custodia fiului său, pe care l-a adus pe lume în decembrie 2016.

Azarenka, trei titluri la Miami


În vârstă de 29 ani, jucătoarea din Belarus, care trăieşte în Statele Unite, a câştigat de trei ori turneul de la Miami în cursul carierei sale, ultima oară în 2016, având în palmares 20 de titluri cucerite în circuitul profesionist, între care două de Mare Şlem, ambele obţinute la Australian Open (2012, 2013).

Miercuri sunt programate celelalte două meciuri din sferturile de finală ale turneului de la Miami: Jelena Ostapenko (Letonia/nr.5 WTA) - Elina Svitolina (Ucraina/nr.4) şi Venus Williams (SUA/nr.8) - Danielle Collins (SUA/nr.93).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel