Victor Ciutacu, după discursul Elenei Udrea în Parlament: Lumea mea e din ce în ce mai mică...

Victor Ciutacu susține, într-o postare pe contul său de socializare, în contextul în care deputații votează într-o a doua ședință pentru încuviințarea urmăririi penale și a arestării preventive pentru Elena Udrea, că lumea sa de secolul XXI, în care demnitatea umană e, teoretic, prețuită și protejată de convenții internaționale la care România este parte, e din ce în ce mai mică.


Dezamăgirea Victor Ciutacu este pricinuită de faptul că, deși "nu are niciun dubiu privind implicarea fostului ministru al Dezvoltării într-o sumedenie de măgării/hoții", i se pare simptomatic să îi ea dreptate Elenei Udrea în multe dintre spusele ei publice, nu fără a-i reproșa însă că până acum nu i-a păsat de abuzurile poreclitului statul de drept".

Elena Udrea, aviz pentru urmărirea penală în dosarul Galei Bute

Iată ce a scris, luni, după discursul Elenei Udrea în Camera Deputaților, Victor Ciutacu:

"În lumea mea, extrem de gri, există predominant oameni care nici nu știu cum arată o secție de poliție pe dinăuntru (mai puțin evidența populației) sau sediul procuraturii, dar si oameni care au ajuns, din nefericire pentru ei, prin arest preventiv/pușcăriile republicii.

Lumea mea se încăpățânează să fie secolul XXI. În care demnitatea umană e, teoretic, prețuită și protejată de convenții internaționale la care suntem parte. Și unde condamnarea ar trebui să se rezume la, maxim, privarea de libertate a vinovatului, nu la umilirea lui. Dacă-l bagi după gratii pe condamnat (și sunt total împotriva arestului preventiv și a vânturatului de cătușe în cazul suspiciunii comiterii de infracțiuni fără violență), nu trebuie să-ți și bați joc de el. Și nici să-l torturezi. Pentru că a ține un om în frig năprasnic (și așa e cam peste tot în sistemul penitenciar), a-l obliga la lipsa oricărei intimități și a-i limita dreptul la igienă personală e o practică demnă de orice altceva - inchiziție, fascism, spuneți-i cum vreți - decât de practicile democratice.
Lumea mea e din ce în ce mai mică...
P.S. N-am nici un dubiu privind implicarea Elenei Udrea, personaj politic de o novicitate extremă, într-o sumedenie de măgării/hoții, unele chiar soldate cu făurirea de dosare penale adversarilor politici și celor care au refuzat să-și cedeze afacerile cui trebuie. Dar mi se pare simptomatic că, după ce am muncit zece ani s-o dovedesc, am ajuns să scriu/zic că are dreptate în multe dintre spusele ei publice. La fel cum mi se pare legitim să-i reproșez cu toată gura că, până să devină ea însăși subiect de hărțuială și de batjocură instituționalizată, a durut-o la zece metri în spate și de abuzurile poreclitului statul de drept, și de condițiile subumane din sistemul penitenciar, și de soarta celor pe care i-a călcat pe cap".

Bogdan Chirieac: Elena Udrea nu și-a pus problema că ar putea beneficia de legile pe care le-a votat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel