EXCLUSIV  Victor Ciutacu, despre retragerea din presă: Au fost momente de furie. Am sperat tot timpul că mă voi întoarce!

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Când spui Victor Ciutacu poți spune, la fel de bine, excelență în jurnalism. Este un ziarist care a reușit în viață. Două decenii și jumătate în presă și-au spus cuvântul. Citindu-l, urmărindu-l la televizor, în emisiunea "Punctul culminant", de la România TV, sau ascultându-i interviurile pe care le-a acordat de-a lungul vremii, descoperim un om de calitate.

Contactat de DC News, Victor Ciutacu a vorbit despre momentele de cotitură din cariera sa, despre sacrificii, dar şi despre cum arată jurnalismul în ziua de astăzi.

Cum descrieţi jurnalismul de azi?

"Jurnalismul de astăzi este o uşoară dezamăgire pentru mine. Am crescut în şcoala jurnalismului clasic. Nu mai seamănă nimic cu ceea ce ştiam eu că reprezintă jurnalismul. Marele avantaj este că sunt mai multe posibilităţi tehnice pentru a-ţi face meseria, mă refer la tot ce implică internet, device-uri inteligente şi aşa mai departe. Partea dezamăgitoare pentru mine este că au dispărut sau sunt pe cale să dispară rigorile absolut necesare exercitării acestei profesii, care este o profesie frumoasă. Una peste alta, jurnalismul de astăzi e pentru mine o ocupaţie, un mijloc de trai şi rămâne în continuare o pasiune", a spus Victor Ciutacu pentru DC News.

A existat vreun moment de cotitură în carieră?

"Au existat mai multe momente de cotitură, de la momentul când am părăsit temporar meseria şi când am ajuns în poziţii administrativ-guvernamentale, în principiu fără să-mi doresc treaba asta, ci ca o alternativă, până la momentul de maximă amploare şi de cotitură al carierei mele, cel puţin din punctul de vedere al încărcăturii emoţionale şi al reacţiilor stârnite, transferul de la Antena 3 la România TV. A fost un moment de presiune în care cea mai mare parte a oamenilor pe care îi cunoşteam nu au avut încredere în alegerea mea. Am dat cu capul înainte şi pare că am avut dreptate", a spus jurnalistul.

A fost vreun moment în care aţi vrut să vă lăsaţi de presă?

"Au fost momente de furie în care am spus că mă las de meserie, dar sincer să fiu nu m-am gândit niciodată ca la o opţiune definitivă. Îmi trecea furia, şi îmi treceau şi ideile. Eu am sperat tot timpul că mă voi întoarce în jurnalism şi în momentul în care împlinisem trei ani de activitate guvernamentală şi nu mai credea nimeni, probabil nici eu, că mă mai pot întâlni cu meseria asta. Uite că s-a întâmplat şi mă bucur."

Aţi sacrificat ceva vreodată pentru cariera de jurnalist?

"Am sacrificat multe momente cu familia, sănătate multă şi fizică şi psihică dar, după părerea mea, dacă îţi place ceea ce faci, sacrificiile merită. Totul e să reuşeşti să ajungi la un compromis rezonabil între viaţa de familie, care pentru mine e prioritară, şi meserie. Au existat suficiente momente. Nu mai vorbesc despre lipsa multor zile libere sau momente frumoase pe care aş fi preferat să le petrec în mijlocul familiei, dar prin natura meseriei le-am petrecut în cu totul şi cu totul altă parte".

Cum vă vedeţi peste 10 ani?

"Peste zece ani sper să fiu tot jurnalist, un jurnalist bătrân. Sper să mă updatez şi eu ca telefoanele mobile cu noile tehnologii şi cu noul mod de a face jurnalism", a mai spus jurnalistul România TV pentru DC News.

Victor Ciutacu a primit, miercuri seară, un premiu special pentru excelenţă în jurnalism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel