Victor Ciutacu, despre abandonul Simonei Halep și criticile lui Ilie Năstase: Cea mai mare tâmpenie

Tenismena româncă Simona Halep a decis să nu joace pentru echipa României, în confruntarea România-Canada, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Hotărârea a anunțat-o, sâmbătă, după turneele din SUA. Motivul invocat de Simona Halep a fost oboseala. 

Ilie Năstase a declarat că decizia Simonei Halep nu este normală și că el ar fi ales să-și reprezinte țara dacă era în activitatea. Jurnalistul Victor Ciutacu a comentat subiectul pe pagina sa de Facebook. 

"Lumea e de vină că n-o înțelege și nu rezonează cu suferințele ei bine plătite"

"Fiindcă a obținut niște performanțe sportive remarcabile pentru o țară care nu mai produce vârfuri la nivel mondial cam în nici un domeniu, Simona Halep a ajuns, la nivel de propagandă, un soi de DNA. Dai în ea, dai în fabrici și uzine. Pierde (rar) câte un meci, accidentările, adversara (care ori strigă prea tare, ori se dopează) sau arbitrul poartă toată vina. Nu joacă pentru reprezentativă pe motiv că e obosită, dar în același timp joacă pe bani grei într-un turneu de milioane al noului ei guru, lumea rea e de vină că n-o înțelege și nu rezonează cu suferințele ei bine plătite", a scris jurnalistul Victor Ciutacu despre tenismena Simona Halep. 

"Ilie Năstase, cel mai mare jucător de tenis pe care l-a dat România"

Realizatorul emisiunii "Ediția de Seară", de la România TV, a adăugat: "Până și criticile publice ale lui Ilie Năstase sunt prezentate ca niște atacuri politice nedemne ale unui senator PC. Băi, bolnavilor, cu toate multele lui păcate, Nasty este fostul număr unu mondial (primul din epoca tenisului profesionist), câștigător multiplu de turnee de Mare Șlem, dublu finalist al Cupei Davis (ruda mai bogată a competiției unde Halep e prea obosită ca să presteze). Și, deocamdată (dacă mă întrebați pe mine, încă multă vreme de-acum înainte), cel mai mare jucător de tenis pe care l-a dat vreodată România și unul dintre puținii sportivi din toată lumea pe care-i recunosc pe stradă nepoții colegilor săi de generație". 

"Simpluță, muncitoare, talentată, cu un drum lung de parcurs"

"N-a zis nimeni că victoriile Simonei Halep, incredibil de multe pentru un sportiv provenit dintr-o țară profund mediocră, dar cu pretenții de buric al pământului, nu sunt remarcabile. Dar a crea un mit dintr-o fată simpluță, muncitoare și talentată, care mai are un drum lung de parcurs până să devină un nume de referință al sportului mondial, e cea mai mare tâmpenie. Pentru că, la prima ei cădere majoră, aceiași poeți de curte de astăzi se vor repezi cu topoarele pe soclul unei statui fragile", a conchis jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel