EXCLUSIV  VICTOR CIUTACU a dat în judecată Parchetul General și pe Augustin Lazăr. PRIMELE DECLARAȚII

Jurnalistul Victor Ciutacu a dat în judecată Parchetul General și pe procurorul general al României, Augustin Lazăr. 

Jurnalistul Victor Ciutacu a dat în judecată PÎCCJ și pe procurorul general Augustin Lazăr pentru că nu i-au pus la dispoziție ordonanța de clasare a dosarului în care a fost audiat, dosar deschis după o sesizare a procurorilor în urma unei înregistrări cu Traian Băsescu, difuzate la România TV. Victor Ciutacu și alți 40 de jurnaliști, angajați România TV, au fost audiați în dosar, în aceeași zi. 

Jurnalistul Victor Ciutacu a precizat că el este singura parte din dosar împotriva PÎCCJ și lui Augustin Lazăr. În ceea ce privește faptul că vizat de plângere este și Augustin Lazăr, Victor Ciutacu a răspuns, pentru DCNews, că ”Așa e legal, plângerea împotriva instituției care nu mi-a răspuns la o cerere legală, aceea de a-mi comunicat ordonanța de clasare a cazului în care am fost audiat ca martor și, conform legii, conducătorul instituției este cel care răspunde în cazul în care instituția are de plătit daune. Termenul legal a expirat de mult, am făcut plângere prealabilă la PÎCCJ, că așa e legea reclami Parchetul General la Parchetul General, am făcut plângere prealabilă, a expirat și termenul acesta, tot dl Lazăr trebuia să-mi răspundă, motiv pentru care i-am dat în judecată”. 

”Am fost târâți acolo, ne-a dat lumea la televizor ca pe infractori”

”N-am înțeles, de ce e așa secret motivul pentru care s-a închis acel dosar?” a întrebat jurnalistul. El a continuat: ”Am fost audiați toți, inclusiv dl Coldea, inclusiv doamna Camelia Bogdan, despre care făcea vorbire Băsescu în înregistrarea pe care am difuzat-o. Într-un final, dosarul a fost clasat. Poate să ne comunice și nouă cineva motivele? Că am fost târâți acolo, ne-a dat lumea la televizor ca pe infractori. Asta am cerut politicos Parchetului General, care n-a simțit nevoia să ne comunice. Să dispună instanța de judecată, poate suntem noi exagerați”. 

”Vreau și eu să văd documentul în urma căruia a fost clasat dosarul.” a subliniat Victor Ciutacu. 

De ce n-ar fi răspuns PÎCCJ

”Dacă mă întrebați pe mine, a fost un dosar deschis pompieristic și pe picior. Era Ghiță fugit din țară și nu știau cum să ne agațe ca vreunul dintre noi să dea vreun indiciu despre unde ar putea fi Ghiță și dacă știm cum a plecat Ghiță. Ei ne anunță că suntem audiați într-o disjungere în dosar ICA, după care, când ajungem la audieri, ne pun întrebări despre Ghiță, nimic despre Voiculescu, nimic despre Băsescu, totul era cu Ghiță, ce relație aveam cu Ghiță, unde l-am văzut ultima dată, când, dacă știm unde a plecat. Pe ei îi interesa să afle cum a fugit Ghiță. Pentru că n-au aflat, l-au clasat, dar măcar să recunoască.” a subliniat jurnalistul. 

”Nu poți să târăști 40 și ceva de oameni într-o singură zi dintr-o redacție la procuratură, parcă era descindere la vamă, când îi ridicau pe vameși cu elicopterele. Eu am citit citația, dacă nu ne duceam de bunăvoie, eram luați cu mandat cu aducere”, a mai precizat Victor Ciutacu. 

”Nu vreau să mă îmbogățesc din banii PÎCCJ sau ai dlui Lazăr”

El a conchis: ”Poate cu ocazia asta și sper să găsim o instanță de judecată neinfluențabilă, speranța mea este că se va crea un precedent și că nu va mai fi deschiderea de dosare și, în general, abuzul asupra oricărui cetățean din România să nu mai fie o regulă, ci o excepție. Acesta e scopul acțiunii mele, nu vreau să mă îmbogățesc din banii PÎCCJ sau ai dlui Lazăr. Banii de la PÎCCJ i-ar plăti tot românii, eventual i-aș pune poprire pe salariul dlui Lazăr, dar mergem prea departe, nici n-a început procesul, măcar să-l câștig”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel