Venezuela: Se fac progrese în negocierile dintre puterea şi opoziţie

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro

Delegaţiile guvernului şi opoziţiei de la Caracas au anunţat joi realizarea de progrese în negocierile consacrate soluţionării crizei politice din Venezuela, care au loc în Barbados, informează vineri AFP. 

După 4 zile de discuţii, părţile au informat, separat şi succint, despre continuarea negocierilor, fără a preciza dacă sesiunea actuală s-a încheiat. Cele două delegaţii s-a angajat să păstreze discreţia în privinţa conţinutului discuţiilor mediate de Norvegia. Anterior, în cursul aceleiaşi zile, ministerul norvegian de externe a anunţat, într-un comunicat de presă, că cele două părţi 'continuă negocierile începute la Oslo' în luna mai 'într-o manieră continuă şi activă'. 'Insistăm asupra necesităţii ca părţile să adopte o prudenţă maximă în comentariile şi declaraţiile lor referitoare la acest proces, prin aplicarea regulilor stabilite', se arată în comunicat.

'Continuăm dialogul şi confirmăm întregul nostru respect pentru regulile stabilite', a scris pe contul său de Twitter ministrul venezuelean al comunicării, Jorge Rodriguez, şeful delegaţiei trimise de preşedintele Maduro. El a solicitat ca acest efort de negociere între venezueleni să fie protejat. Aproape în acelaşi timp, deputatul Stalin Gonzalez, reprezentantul liderului opoziţiei Juan Guaido, preşedintele parlamentului, s-a exprimat pe Twitter în acelaşi sens.'Aprobăm mesajul guvernului Norvegiei' a scris Gonzalez.

'Continuăm să facem progrese pentru a pune capăt suferinţei poporului nostru şi pentru a ne alege viitorul în mod liber'. Marţi, Uniunea Europeană, care îl susţine pe liderul opoziţiei Juan Guaido, a ameninţat cu impunerea de noi sancţiuni la adresa regimului preşedintelui Nicolas Maduro, dacă negocierile în curs nu se vor încheia cu un 'rezultat concret'. Această intervenţie a fost salutată cu recunoştinţă de Guaido, însă a fost respinsă de regimul de la Caracas, care a perceput-o ca pe o intenţie de a obstrucţiona negocierile destinate identificării unei soluţii paşnice a crizei politice din Venezuela. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel