Venezuela, PUSĂ LA ZID de Organizația Națiunilor Unite

Garzile Patriotice intervin entru suprimarea manifestatiilor
Garzile Patriotice intervin entru suprimarea manifestatiilor

Organizația Națiunilor Unite a redactat un raport cu privire la acțiunile care s-au întâmplat în Venezuela în ultimii 6 ani. Ce spune acesta.

Anchetatorii Organizației Națiunilor Unite a venit cu critici dure asupra guvernului din Venezuela pe care îl acuză că a „comis încălcări flagrante” și crime împotriva umanității.

Au existat numeroase cazuri de omor, tortură, violență și dispariții. Acestea au fost investigate într-o misiune de cercetare de reprezentanța ONU pentru drepturile omului.  În raportul de final, publicat miercuri, echipa ONU a declarat că serviciile de securitate ale Venezuelei au fost implicate în acțiuni de violență sistematică începând cu 2014, având ca scop suprimarea opoziției politice și, în general, terorizarea populației.

Cine este implicat?

Echipa ONU a declarat că președintele Nicolás Maduro și alți oficiali de rang înalt au fost implicați. Maduro și miniștrii de interne și de apărare nu numai că erau conștienți de infracțiuni, dar au dat ordine, au coordonat operațiuni și au furnizat resurse, se arată în raport.

În același timp, ambasadorul Venezuelei la ONU a descris misiunea drept o „inițiativă ostilă”. Jorge Valero a declarat că acțiunea ONU face parte dintr-o campanie condusă de SUA, potrivit BBC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel