EXCLUSIV  Vamă Austro-Ungaria-România. Clădirea, în paragină

Un cititor DCNews a trimis pe adresa redacției o fotografie care arată starea deplorabilă a unei clădiri ce are o însemnătate aparte pentru ce a fost România până la 1918. 

Este vorba despre clădirea vămii care se afla la granița dintre Austro-Ungaria și România. 

Iată mesajul cititorului:

"Vă scriu aceste rânduri din dorinţa de a evidenţia următorul aspect, fiindcă tot suntem în Anul Centenarului sau România 100, cum văd că-i moda pe net şi nu numai.
În fine, fac precizarea că în imaginea anexată se află Clădirea Vămii dintre Austro Ungaria şi România până la 1918. Aceasta se găseşte în Defileul Jiului, la doar câţiva metri de Şoşeaua ce leagă Petroşani de Bumbeşti-Jiu (Sadu) şi la mai puţin de un km, înspre nord de Mănăstirea Lainici.

I se mai spune şi Vama Austriacă, fiind evident ridicată de autorităţile fostului stat (imperiu) dual. Motivul pentru care mă adresez dumneavoastră este acela, că respectiva clădire se află în stare deplorabilă. Fiindcă tot îi Anul Centenarului, poate se ivesc posibilităţi de amenajare a vreunui centru cultural ori altceva similar şi pentru a marca locul nedreptei graniţe, dintre ţările locuite de români. Istoria trebuie cunoscută aşa cum a fost, iar greşelile trecutului trebuie evitate.
Nu ştiu cine deţine în prezent clădirea".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel