Uzina DACIA, atacată cibernetic - UPDATE

UPDATE 12:33: Dacia a confirmat atacul cibernetic.

"O parte a activităţii de producţie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi înapoi la domiciliu, în cursul dimineţii de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncţionalităţilor care, la o primă vedere, sunt o consecinţă a atacului cibernetic ce a avut loc la nivel global", se precizează în comunicatul transmis de Direcţia Comunicare din cadrul Grupului Renault România.

Conform aceleiaşi surse, pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmăreşte evoluţia situaţiei.

Știrea inițială:

Uzina Automobile Dacia din Mioveni ar fi fost azi noapte ținta unui atac cibernetic. Sistemele informatice din uzină au fost serios afectate, blocând total activitatea mai multor secții robotizate. În secțiile respective lucrul a încetat ca urmare a atacului cibernetic, unul fără precedent pentru uzina din Mioveni.

Este posibil ca atacul să fi fost cu un virus informatic care blochează computerele.

Până la această oră, administrația de la Automobile Dacia (încă) nu a transmis o informare oficială cu privire la incidentul care ar fi avut loc azi noapte și la eventualele pagube produse ca urmare a încetării producției. Administrația nu a comunicat dacă ar fi vorba de un atac cibernetic de amploare sau de o defecțiune majoră neprovocată voit la sistemele informatice din uzină, scrie Epitești.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel