USR, alegeri președinte. Nicușor Dan boicotează congresul

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Cel de-al doilea congres USR, organizat în mai puţin de şase luni de la ultima astfel de reuniune, a început la Poiana Braşov.

După ce Nicuşor Dan a părăsit formaţiunea la mai puţin de două săptămâni de la alegerea să în funcţia de preşedinte, USR e nevoit să îşi aleagă din nou un preşedinte. 

Competiţia se desfăşoară între vicepreşedinţii Dan Barna (aripa liberală) şi Vlad Alexandrescu (aripa progresistă), după ce Cristian Seidler (aripa ”nicusorista”) s-a retras din cursa acuzând nereguli în selectarea delegaţilor pentru congres.

Susţinătorii lui Seidler au anunţat că vor boicota congresul şi ameninţă că vor contesta în instanţa organizarea şi rezultatul acestuia.

De asemenea, Nicuşor Dan scrie pe o reţea de socializare că a fost invitat la congres, dar a refuzat să meargă.

”Am fost invitat la congresul de azi al USR. Înţeleg că a fost o dezbatere şi un vot în Biroul Naţional la care unii au fost pentru şi alţii au fost contra invitării mele.

Am ales să nu particip. Nu pot gira prin prezenţa mea un congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL. Alegerile delegaţilor din Bucureşti au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii jurişti ai partidului, şi refăcute pe un sistem diferit de cel folosit în restul judeţelor. Există o uriaşă presiune pentru că USR să-şi abandoneze misiunea, să devină un partid că toate celelalte, să între încet-încet în sistem.

USR-ul e constituit din oameni de bună credinţă şi poate încă să-şi realizeze misiunea pentru care s-a înfiinţat. În ianuarie la Sibiu şi în mai la Cluj am încercat să ţin membrii USR cu picioarele pe pământ şi să le indic principalele riscuri pentru organizaţie. Dacă ar fi să enunţ azi principalele riscuri pentru USR, ele ar fi:

1) fanatismul şi radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern poziţionare / nepozitionare) – nimeni nu ascultă argumentele raţionale ale celuilalt;

2) toleranţă la nelegalitate – încălcarea dovedită a statutului nu interesează;

3) lipsa de reacţie la informaţii false circulate prin reţele informale.

În orice caz, un start foarte prost pentru viitorul preşedinte al USR, oricare ar fi el.

Un preşedinte care a încălcat deja statutul, că membru al Biroului Naţional, prin decizia pe alegerile din Bucureşti.

Un preşedinte ales la un Congres cu multe semne de întrebare, la care mulţi delegaţi au ales să nu participe. Un preşedinte fără legitimitate.”, scrie acesta pe Facebook.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel