Universitatea de Vest din Timișoara, în topul internațional Round University Subject Rankings 2021

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în rankingul RUR Subject Rankings, ediția 2021, în cadrul domeniilor Științe sociale (drept, lingvistica, relații internaționale).

UVT ocupă locul 1 pe țară după rezultatele obținute pe componenta de Teaching, locul 2 pe țară  pe componenta de Research Ranking, locul 3  pentru componenta International Diversity Ranking, respectiv poziția 4 pe componenta Financial Sustainability Ranking.

De asemenea, Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în rankingul RUR Subject Rankings, ediția 2021 în cadrul domeniului Științe umaniste (istorie, filologie, filosofie), ocupând locul 2 pe țară după rezultatele obținute pe componenta de Financial Sustainability Ranking, locul 3 pe componenta de Research Ranking, locul 4 pe componenta Teaching, respectiv pe locul 5 pe componenta International Diversity Ranking.

Marilen Pirtea: Rankingul confirmă implicarea noastră comunitară

„UVT își asumă un rol semnificativ în societate, propunând o viziune pentru comunitate, pe lângă rolul său fundamental în dezvoltarea educației și cercetării academice, a declarat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea. Prin aprofundarea științelor sociale și a științelor umaniste reușim să aducem o viziune actuală în implicarea noastră comunitară, iar acest demers permanent este confirmat prin buna clasificare a Universității de Vest din Timișoara în rankingul RUR Subject Rankings, ediția 2021, în cadrul domeniilor Științe sociale și a Științelor umaniste”, a concluzionat rectorul UVT.

Reamintim poziționarea UVT-ului în domeniile: Științe naturale (primul loc la nivel naţional în Research Ranking al acestui domeniu, locul 2 la nivel național, iar la nivel mondial ocupă poziţia 376 din 700 de universităţi din acest domeniu),  Științe tehnice (primul loc la nivel naţional în Research Ranking al acestui domeniu, locul 5 la nivel național, la nivel mondial UVT ocupând poziţia 671 din 700 de universităţi din acest domeniu) și Științe ale Vieții (locul 3 la nivel național în Research Ranking și Financial Sustainability Ranking).

 

20 de indicatori de măsurare a performanței universitare

Clasamentul Round University Subject Rankings are la bază informaţiile folosite pentru generarea clasificării generale Round University Ranking şi măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în 4 categorii de indicatori: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Topul mondial Round University Ranking, publicat din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel