Un ziarist sare în apărarea jurnaliștilor de la Atac de Buzău. Ce dezvăluiri face

Iulian Gavriluță, jurnalist la News Buzău, a sărit în apărarea echipei "Atac de Buzău" după ce Doru Iuga și Florin Paraschivescu au fost arestați la domiciliu pentru 30 de zile, iar Oana Galanton a fost pusă sub control judiciar.

În plus, într-un editorial pe care l-a scris, ziaristul a dezvăluit că și el a fost șantajat de diverși politicieni de-a lungul timpului.

"Ridicați primii piatra care vă simțiți nevinovați și nu ați luat niciodată "șpagă" – sau să scriu alt cuvânt, cu aceeași semnificație pentru ochii și mintile prea sensibiluțe ale voastre?

Fariseilor, ipocriților și prefăcuților – unii dintre voi! Bineînțeles, nu apăr "șantajul" pe care-l dezaprob.... am fost șantajat, amenințat cu mortea, și eu, și familia, cu bătaia, cu judecata, cu anihilarea socială, economică etc... Și ce?

Dumnezeu nu se ia după acestea și rade când vede astfel de opinteli zadarnice, aparent triumfătoare, lumești, de hazna chiar... Doru, Florin și Oana nu sunt jurnaliști? De ce? Că înjură, cer bani și scriu adevăruri? Ei și ce?", a scris Iulian Gavriluță într-un editorial în ziarul News Buzău.

"Nu vedeţi că vor să ne facă de râs? Nu vedeţi că vor să ne dezbine pe noi, oamenii de presă? De când cu aşa zisă criză economică, jurnaliştii sunt mai dezbinaţi că niciodată... au reuşit politicienii să ne fac aşa... ne urăm între noi, în loc să fim o forţă de care să se teamă toţi aceştia... ce forţă puteam să fim, dragi colegi? Ce puteam noi să facem cu asta? Multe... aşa, nimic nu facem, ba chiar din contră... Am văzut în filmările colegilor – mie personal mi-a fost scârbă să dau în oamenii ăştia - deja căzuţi la un moment dat şi într-o situaţie jenantă... îngrămădeală unora dintre noi să filmeze cătuşele ălora... dezgustător şi dezaprobator gest!", a mai notat jurnalistul.

Jurnaliștii de la "Atac de Buzău" sunt bănuiți că, începând cu toamna anului trecut, ar fi șantajat mai multe persoane cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel