Un tânăr a murit în urma unui atentat la un târg de Crăciun (Nantes)

Un tânăr în vârstă de 25 de ani rănit luni la târgul de Crăciun din Nantes, după ce un vehicul a intrat în mulţime, a decedat.

În afară de persoana decedată, alţi nouă pietoni au fost răniţi. Şoferul, în vârstă de 37 de ani, a încercat să se sinucidă înainte de a fi arestat. Marţi seara, el încă nu fusese audiat de anchetatori şi motivaţiile sale rămân necunoscute, a declarat procuroarea Briggite Lamy.

Ea a adăugat că un carnet cu însemnări "confuze" a fost găsit la bordul vehicului. Bărbatul îşi exprima "ura faţă de societate" şi evoca "un risc de a fi ucis de serviciile secrete". El mai susţinea că "familia sa îl denigra pe Internet", potrivit procuroarei.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, agresorul avea "probleme cu alcoolul care necesită un tratament psihologic". El a fost implicat într-un caz de furt şi tăinuire în 2006.

Era un "solitar" care nu părea a fi dezechilibrat mintal, potrivit lui Joël Reignier, primarul satului agresorului, situat la câteva sute de kilometri sud de Nantes.

Aproximativ 200-300 de militari suplimentari vor fi mobilizaţi în zone publice din Franţa pentru consolidarea siguranţei după trei atacuri comise în ultimele trei zile în oraşele Joué-Lès-Tours, Dijon şi Nantes, a anunţat marţi premierul francez Manuel Valls.

"Nu trebuie să cedăm panicii, temerilor", a declarat preşedintele François Hollande, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel