Un retailer de echipamente sportive nu mai vinde caiace în Franța. Legătura dintre criza migranților și caiace

Pexels
Pexels

Un magazin de echipamente sportive a oprit vânzarea de caiace în nordul Franței. 

Un magazin de echipamente sportive din Europa spune că va înceta să mai vândă caiace în unele magazine din nordul Franței, în încercarea de a împiedica migranții să le folosească pentru traversa marea spre Anglia, relatează CNN

Compania franceză de echipamente sportive a anunțat că va înceta să mai vândă bărcile de mici dimensiuni în magazinele din orașele de pe litoralul orașelor Calais și Boulogne, precum și într-o suburbie a Dunkerque, după apariția mai multor informații despre migranți dispăruți în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii în caiace.

„Membrii echipei noastre din magazin ne-au alertat cu privire la faptul că bărcile pe care le vindem, în special caiace, pot fi folosite de migranții care doresc să traverseze Canalul”, a spus compania într-un comunicat. „Riscurile pe care și le asumă sunt considerabile, ceea ce ne determină să retragem toate aceste produse de la vânzare din magazine și din toate site-urile Coastei de Opal: Calais, Grande-Synthe, le Touquet-Paris-Plage și Boulogne-sur-Mer. Va fi posibil să fie cumpărate online, doar cu livrare la domiciliu”, a adăugat acesta.

Migranții se folosesc de caiace pentru a traversa canalul mânecii


Inițiativa vine pe fondul unui număr record de imigranți care traversează Canalul Mânecii cu bărci mici pentru a ajunge pe țărmurile britanice. Joi, puțin peste 1.000 de migranți au traversat Canalul în Regatul Unit, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne pentru CNN, stabilind un nou record zilnic.

Peste 23.500 de migranți au ajuns în Regatul Unit după ce au traversat Canalul în acest an, potrivit PA Media. Mulți își riscă viața în bărci inadecvate, într-o încercare disperată de a traversa una dintre cele mai aglomerate căi maritime de pe planetă.

Anunțul retailerului a venit în aceeași zi în care prefectura maritimă regională a Franței a declarat că a salvat 272 de persoane aflate în derivă în Canalul Mânecii în timp ce încercau să ajungă în Regatul Unit. Traversările au devenit o cauză de tensiuni între Regatul Unit și Franța, guvernul britanic considerând „inacceptabil” numărul de migranți care pleacă de pe țărmurile franceze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel