Un nou organ, descoperit de cercetători în corpul uman. Premieră după 300 de ani

Mai mulţi cercetători din Olanda au afirmat că au descoperit un nou organ în corpul omenesc. Dacă se confirmă, este prima descoperire de acest fel din ultimii 300 de ani.

Cel mai probabil, noul element este o a patra pereche de glande salivare. Oamenii mai au perechi de astfel de glande în apropierea urechilor, sub limbă și sub mandibulă.

Organul a fost observat în timp ce oamenii de știință analizau radiografii ale pacienților bolnavi de cancer. Glanda, situată acolo unde cavitatea nazală întâlnește gâtul, este aproape ascunsă și poate fi afectată de radiațiile aplicate în tratamentele anti-cancer.

Structura a fost observată în sute de radiografii. Deteriorarea glandelor ascunse poate duce la probleme de miros, digestie și chiar vorbire, potrivit medicilor.

Cercetătorii cred că toți oameni au acest organ. Acesta ar putea fi protejat în viitor de radiații în timpul tratamentelor, pentru a fi evitate problemele menționate mai sus. „Dacă se confirmă, descoperirea ar putea schimba modul în care privim bolile din această regiune”, a declarat Dr. Valerie Fitzhugh, de la Rutgers University, conform go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel