Un copil de 12 ani a rămas blocat în toaleta publică de 28.000 de euro din Slatina. A fost scos de pompieri

Captura video
Captura video

Un copil de doar 12 ani a rămas blocat în celebra toaletă publică din centrul oraşului Slatina, pentru care municipalitatea a plătit în urmă cu 7 ani suma de 28.000 de euro. 

„Pompierii Detaşamentului Slatina, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare şi un echipaj SMURD, au intervenit în municipiul Slatina, în zona Oficiului Poştal 1, pentru salvarea unui minor blocat într-o toaletă publică.

Pompierii au îndepărtat o grilă de aerisire aflată pe plafonul toaletei şi cu ajutorul unei scări, au reuşit să-l salveze pe minor.

Copilul, în vârstă de 12 ani, din Slatina, nu prezenta urme de traumă, a fost asistat la locul evenimentului de echipajul SMURD. Cu consimţământul părinţilor, acesta a refuzat transportul la spital“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, conform Adevărul.

Toaleta din Slatina, preţ de garsonieră

Pe 24 martie 2014, în Slatina a fost dată în folosinţă prima toaletă "inteligentă" din zona Olteniei. 

"Vorbim despre un grup sanitar complet, destinat pentru utilizarea în spaţiile urbane, care va asigura un maximum de igienă şi curăţenie. El este prevăzut cu un sistem propriu de dezinsecţie şi dezinfecţie, va funcţiona pe bază de fise de 50 de bani. Noul grup sanitar se vrea a reprezenta începutul schimbării unei atitudini în oraş, se vrea a fi un semn de civilizaţie europeană. Este prima toaletă publică de acest gen din oraş şi din judeţ, iar, în funcţie de modul cum slătinenii şi restul utilizatorilor vor înţelege să o folosească, intenţionăm achiziţionarea şi montarea a încă un asemenea grup sanitar în toamna anului viitor”, a declarat Maria Nicolae, director Salubris SA Slatina la acea vreme.

Toaleta a fost catalogată drept o necesitate de către viceprimarul oraşului de la acea vreme, Cristian Bircea. 

„Acest grup sanitar era o necesitate pentru acest oraş deoarece gradul de civilizaţie al unui oraş se măsoară şi în numărul de toalete publice, cu atât mai mult cu cât această toaletă se doreşte a fi una modernă, la nivelul altora ce pot fi văzute şi peste hotare. De ce s-a ales o soluţie de acest gen?... Pentru că vorbim despre o toaletă publică care se autoîntreţine”, a afirmat Bircea. „Aşa ceva înseamnă civilizaţie...”, a mai adăugat el. 

Printre caracteristicile acesteia se numără: sistem electronic de închidere/deschidere a uşilor pe bază de fise, control al prezenţei în incintă pe bază de senzori cu raze infraroşii, chiuvetă prevăzută cu robinet acţionat cu senzori, dispozitive automate pentru săpun lichid şi aer cald, toaletă încorporată în perete, lumină cu senzori, podea dotată cu senzori de autocurăţare după fiecare folosire. Utilizatorii toaletei trebuie să ştie că au la dispoziţie maximum 15 minute, după acest interval uşile deschizându-se.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel