“Un 3 decembrie ALTFEL”. Zece persoane cu dizabilități îți vor schimba modul în care percepi viața

Coman Magda
Coman Magda

În urma unui accident care i-a schimbat radical viața, Magda Coman și-a pierdut capacitățile locomotorii, însă nu a lăsat acest lucru să-i pună stop fericirii. A devenit manechin, mamă, președinta Asociației Open Your Heart şi o neobosită luptătoare a drepturilor persoanelor cu dizabilități. În decembrie, într-o zi specială, organizează evenimentul “Un 3 decembrie ALTFEL”.

Asociația Open Your Heart organizează evenimentul “Un 3 decembrie ALTFEL”, la “SanThé Fitoceainărie” din Calea Moşilor nr 35, Bucureşti, cu scopul de a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități și de a aduce la un loc poveștile de viață, ce merită auzite și împărtășite, ale unor oameni ce și-au autodepășit condiția. 

3 Decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, este o zi pe care o sărbătorim, arătând valoarea semenilor noștri cu dizabilități, aptitudinile, talentul, curajul, puterea și tot ce pot ei să facă frumos și benefic pentru a-și trăi viața cu credință, încredere, speranță și iubire, înfruntând astfel bariere de orice natură, atitudinile rigide și mentalitățile vechi. Acești oameni sunt modele și lecții de viață, în ciuda dizabilității lor, pentru ceilalți semeni care adesea îi ignoră și marginalizează, transmite Open Your Heart.

Zece persoane cu dizabilități vor fi promotorii evenimentului Un 3 decembrie ALTFEL. Au demonstrat că se poate duce o viață frumoasă, chiar și în urma unei situații dificile, și chiar au atins numeroase performanțe. Alături de ele se vor afla persoane publice din medii diverse, cu care vor putea împărtăși curajul şi puterea, din spatele experiențelor prin care au trecut și modul în care au reușit să își depășească dizabilitatea. „Vom dezbate modul în care au depăşit aceste limite şi cum se pot implica mai departe autoritaţile, companiile şi oamenii obişnuiţi, pentru ca povestea lor sa fie urmată şi de alţii. Ne vor trece pragul, pe rând şi alte persoane cu dizabilităţi, cărora le vom oferi o zi de neuitat şi câteva surprize şi cadouri din partea susţinătorilor proiectului”, mai preciează Open Your Heart.

Atmosfera va fi completată de muzică live interpretată de Marian Vasilescu iar tinerii ambițioși cu Sindrom Down, adevărate exemple pentru toți cei care consideră că viața are limite, care lucrează în cadrul SanThé Fitoceainărie, se vor ocupa să nu lipsească nimic.

În cadrul evenimentului, va fi promovat programul A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale), cu scopul de a deschide o ușă largă pe piața muncii, persoanelor cu dizabilități, la nivel național pentru ca persoanele cu nevoi speciale să aibă acces la un loc de muncă, respectând principiul nediscriminării si incluziunii, al accesului la muncă tuturor persoanelor fără discriminare.

De asemenea, în sprijinul persoanelor cu dizabilități care vor să se angajeze, vom prezenta informații despre voucherele în valoare de 23.000 de lei acordate de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții printr-un proiect european, care permit achiziționarea de dispozitive și tehnologii asistive, precizează Open Your Heart.

Evenimentul se va desfășura conform normelor anti-COV19 care vor fi în vigoare la data de 3 decembrie, accesul se va face prin prezentarea unui act de identitate şi a certificatului verde, circularea și așezarea la mese se va face conform indicațiilor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel