TV5 Monde, atacat de hackeri

[] []

09 apr 2015 / 16:59
Salveaza PDF Comentarii

Hackerii au împiedicat emisia TV5 Monde și au preluat controlul și asupra site-ului televiziunii, inclusiv asupra paginilor de Facebook și Twitter, care au afișat revendicări ale Statului Islamic.

La câteva ore după atacul hackerilor, directorul TV 5 Monde, Yves Bigot a anunțat că postul de televiziune francez nu mai capabil să emită pe niciunul dintre canalele sale, iar site-ul și rețelele sociale nu se mai află sub controlul lor, ci afișează revendicări ale Statului Islamic.

Pe pagina de Facebook a TV5 Monde, a apărut o imagine neagră pe care a fost scris Je suIS IS - eu sunt Statul Islamic. În numele lui Allah, Atotmilostivul, CyberCaliphate-ul îşi continuă jihadul cibernetic împotriva inamicilor Statului Islamic - au scris hackerii care au postat și un mesat adresat președintelui Franței.

Aceștia îi spun lui Francois Hollande că a comis o greșeală de neiertat atunci când a decis să trimită trupe franceze care să lupte în Irak și în Siria, țări în care Statul Islamic a cucerit teritorii vaste și a proclamat așa numit-ul califat.

Hackeri au lansat amenințări și la adresa soldaților francezi, care sunt sfătuiți să stea departe de Statului Islamic dacă doresc să își salveze familiile. De altfel, ei au publicat mai multe CV-uri și documente de identitate ale rudelor militarilor francezi implicați în operațiuni împotriva grupării teroriste.

La ora redactării acestei știri TV 5 Monde a rezolvat toate problemele.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27