Turişti ghidaţi de GPS în sălbăticie. Operaţiune de salvare

Gps
Gps

Două familii cu trei copii mici au fost salvate, duminică, din Masivul Ceahlău, după ce GPS-ul maşinilor i-a ghidat greşit. 

Operaţiune de salvare după ce două familii din Galaţi cu trei copii mici au rămas blocate înMasivul Ceahlău, din cauza GPS-ului maşinilor care i-a ghidat greşit. 

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a scris pe pagina de socializare a instituţiei că maşinile au rămas blocate pe un drum izolat şi închis circulaţiei, în nămol, iar la unul dintre autoturisme s-a spart baia de ulei. 

"S-au ghidat după GPS-ul maşinii şi s-au blocat în mijlocul sălbăticiei, pe un drum izolat, impracticabil şi pe care circulaţia publică este interzisă şi imposibilă chiar pentru maşini de teren nepreparate. Rezultatul a fost: patru ore de intervenţie a echipei Salvamont şi a unui echipaj al postului de jandarmi din Ceahlău, o maşină distrusă cu baia de ulei spartă şi care a trebuit abandonată în pădure. În final, doar una din maşini a fost scoasă la asfalt, ocupanţii celeilalte fiind conduşi în siguranţă de noi, în staţiunea Durău, şi cazaţi la o pensiune", a declarat Raul Papalicef, citat de Agerpres.

În mini-vacanţa de 1 iunie, salvamontiştii nemţeni au avut 5 intervenţii majore pentru a salva turişti în Masivul Ceahlău care fie s-au rătăcit, fie au suferit fracturi sau acuzau stări de epuizare fizică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel