Turcia: Jurnalistă condamnată. Ar fi divulgat ”secrete de stat”

 Jurnalista turcă Nazlia Ilicak a fost condamnată marţi la aproape şase ani de închisoare pentru "divulgarea de informaţii confidenţiale privind securitatea statului", relatează agenţia de ştiri Anadolu, preluată de dpa. 

Tribunalul din Instanbul a acuzat-o pe Nazlia Ilicak că a folosit informaţii dintr-un document secret provenit de la statul major al armatei într-unul din articolele sale. Ea a fost condamnată la 5 ani şi zece luni de închisoare, potrivit Anadolu. 

Jurnalista se afla în arest la domiciliu după tentativa de lovitură de stat din 2016. Ea a fost condamnată la închisoare pe viaţă în februarie 2018 într-un proces separat, fiind acuzată de legături cu clericul turc stabilit în SUA Fethullah Gulen. 

Guvernul turc îl acuză pe Gulen că a orchestrat puciul eşuat încercat de o facţiune a armatei pe 15 iulie 2016. 

Avocatul neagă



Ilicak a scris articolul despre statul major în 2015 pentru un ziar cu legături cu mişcarea lui Fethullah Gulen, potrivit cotidianului Hurriyet. 

Avocatul ei Kemal Ertug Derin a declarat însă marţi, în faţa instanţei, că Nazlia Ilicak a făcut publice informaţii care erau deja cunoscute la acel moment, potrivit Anadolu. 

Alţi doi jurnalişti proeminenţi, Ahmet Altan şi fratele său Mehmet, au fost şi ei condamnaţi la închisoare pe viaţă în acelaşi proces din februarie. Fraţii Altan au fost critici duri ai preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi au lucrat pentru media ale opoziţiei. 

În iunie, Mehmet Altan a fost eliberat după 21 de luni petrecute în închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel