Turcia, insultare Erdogan. Cântăreață celebră, condamnată la închisoare

Celebra cântăreaţă şi actriţă turcă Zuhal Olcay a fost condamnată la 10 luni de închisoare pentru insultarea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în cursul unui spectacol în 2016, a relatat joi cotidianul Hurriyet, citat de agenţia Reuters.

Potrivit publicaţiei, Zuhal Olcay (60 de ani) a fost acuzată că a modificat textul unuia dintre cântecele sale introducând numele lui Erdogan şi că a făcut un gest insultător cu mâna în timp ce cânta.

O înregistrare video din spectacol o arată pe Olcay modificând textul cântecului ei, spunând Recep Tayyip Erdogan, totul este gol, totul este o minciună, viaţa se va sfârşi într-o zi şi vei spune 'Am avut un vis', potrivit Hurriyet.

În depoziţia sa, Olcay a respins acuzaţiile, afirmând că a folosit numele lui Erdogan deoarece el se potrivea cu schema rimei şi că nu avea un motiv ascuns sau insultător. Ea a mai spus că gestul cu mâna era îndreptat spre un membru din audienţă.

Conform agenţiei de presă Anadolu, Olcay a fost amendată în trecut cu 10.620 de lire turceşti (2.708 dolari) pentru insultarea unui funcţionar public în 2010.

Insultarea preşedintelui în Turcia este o infracţiune pasibilă cu până la patru ani de închisoare. Avocaţii lui Erdogan, personaj care domină scena politică din Turcia de peste un deceniu, au depus plângere în cazul a peste 1.800 de persoane, inclusiv caricaturişti, o fostă Miss Turcia şi chiar elevi, sub acuzaţia de insultare a preşedintelui.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel