Urmărește emisiunea live


Turcia. Erdogan, noi acuzații

Sute de mii de oameni sunt concediați și închiși, la adăpostul stării de urgență instaurată cu doi ani în urmă.

Regimul din Turcia trebuie să înceteze să mai folosească starea de urgenţă ca justificare pentru a închide activişti pentru drepturile omului, jurnalişti şi lideri ai societăţii civile, atrage atenţia organizaţia Amnesty International într-un raport făcut public, joi, citat de DPA, reluată de Agerpres.

Peste 100.000 persoane, anchetate penal

Turcia se află în stare de urgenţă de la 20 iulie 2016, la câteva zile după ce membri ai armatei au încercat o lovitură de stat, în cele din urmă, eşuată. De atunci, conform raportului, peste 107.000 de angajaţi din sectorul public şi-au pierdut locul de muncă şi peste 100.000 de persoane au fost anchetate penal. Peste 50.000 de persoane se află în continuare la închisoare, în aşteptarea procesului.

[citeste si]

Gulen, vinovatul de serviciu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe clericul Fethullah Gulen, fost aliat autoexilat în SUA, că a pus la cale puciul, însă acesta neagă orice implicare. Mulţi dintre cei care au fost daţi afară din serviciu sau care au fost inculpaţi au fost acuzaţi de legături cu Gulen. Însă Amnesty International notează că mulţi dintre ei nu aveau nici o legătură cu Gulen şi că erau doar activişti şi jurnalişti pro-democraţie. 
"A venit momentul ca Turcia să ridice actuala stare de urgenţă şi măsurile draconice impuse odată cu aceasta şi care merg dincolo de orice măsuri legitime de combatere a ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, înainte ca societatea civilă independentă şi critică să dispară din Turcia", se menţionează în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel