Turcia a lansat la apă primul său portavion / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Republica Turcia a lansat la apă luni, 10 aprilie 2023, primul portavion al țării, acesta fiind capabil să transporte elicoptere, drone, vehicule terestre, aeronave ușoare de război și personal.

Cea mai mare navă de război din Turcia și primul transportator de vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV) din lume, a fost livrată marinei țării, conform TRTWorld.

Mișcarea, care va consolida capacitățile navale turcești, o face, de asemenea, una dintre puținele națiuni din lume cu un portavion construit intern.

Construită în șantierul naval Sedef din Istanbul, nava, numită TCG Anadolu, poate transporta elicoptere, drone, vehicule terestre, aeronave de război ușoare și personal.

Vorbind la ceremonia de livrare de luni de la Istanbul, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că TCG Anadolu, pe care cele mai mari și mai grele elicoptere și drone pot ateriza și decola, este prima navă de război din lume din domeniul său.

„TCG Anadolu... este prima navă de război din lume în domeniul său unde UAV-urile pot ateriza și decola”, a spus Erdogan.

UCAV-urile turcești Bayraktar TB3 și dronele Kizilelma și aeronavele de atac ușoare Hurjet pot ateriza și decola de pe navă, a adăugat Erdogan.

Navă de asalt multifuncțională

Turcia va putea desfășura operațiuni militare și umanitare în întreaga lume datorită navei, care poate transporta tancuri și vehicule blindate, a subliniat președintele.

„(TCG Anadolu) are capabilitățile de a conduce operațiuni militare în fiecare colț al lumii”, a adăugat Erdogan. „Vom fi capabili să ne transferăm rapid în zonele de criză cu această navă”, a mai spus el.

Armamentul navei, managementul de luptă, electronica, căutarea și urmărirea în infraroșu, căutarea electro-optică, avertizarea cu laser, sistemele de apărare împotriva torpilelor și radarele au fost dezvoltate la nivel local, a spus el.

131 de subcontractanți s-au alăturat procesului de construcție a navei, a spus Erdogan.

Nava TCG Anadolu, produsă în cadrul Proiectului de nave de asalt amfibii multifuncționale, va putea transfera cel puțin o forță de dimensiunea unui batalion în locația desemnată cu propriul suport logistic, fără a fi nevoie de sprijinul bazei de origine.

TCG Anadolu va transporta patru perne de aer mecanizate, două avioane de aterizare (LCAC) și două vehicule de aterizare pentru personal (LCVP), precum și avioane, elicoptere și vehicule aeriene fără pilot.

Cu o lungime de 231 de metri și o lățime de 32 de metri, deplasarea la sarcină completă este egală cu aproximativ 27.000 de tone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel