Turcia a descoperit noi rezerve de gaze naturale, evaluate la un miliard de dolari

Turcia a descoperit noi rezerve de gaze naturale, evaluate la un miliard de dolari /  Foto: Pixabay
Turcia a descoperit noi rezerve de gaze naturale, evaluate la un miliard de dolari / Foto: Pixabay

Turcia are noi rezerve de gaze naturale, evaluate la un miliard de dolari.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că țara sa are noi rezerve de gaze naturale evaluate la un miliard de dolari, relatează Agerpres. Acestea au fost descoperite în zona muntelui Gabar din provincia Sirnak, în sud-estul ţării, au transmis Xinhua şi publicaţia turcă Hurriyet Daily News.

În decembrie, autorităţile de la Ankara anunţaseră că au descoperit în aceeaşi zonă rezerve nete de 150 milioane barili de ţiţei, evaluate la aproximativ 12 miliarde de dolari. Cu patru zăcăminte operaţionale, se estimează că regiunea va produce 5.000 barili de ţiţei pe zi (bpd).

"Îmi doresc ca întreg consumul de gaze naturale din locuinţe timp de o lună şi consumul de apă caldă timp de un an cu titlu gratuit să fie benefic pentru ţara noastră. Vom pune la dispoziţia naţiunii noastre şi gazele provenite din zăcământul de la Marea Neagră", a declarat duminică preşedintele Turciei.

Consumul de gaze anual al Turciei 



Consumul anual al Turciei se ridică la 60 de miliarde de metri cubi de gaze. În 2020, Turcia a descoperit rezerve de gaze în largul provinciei Zonguldak, la aproximativ 400 km est de Istanbul, pe coasta Mării Negre.

La vremea respectivă, Erdogan l-a calificat drept "cel mai important zăcământ de gaze naturale din istoria Turciei, care va permite ţării să-şi asigure securitatea energetică şi să se elibereze astfel de dependenţa faţă de importurile de energie".

În prezent, Turcia importă gaze naturale din Rusia, Iran şi Azerbaidjan. Turcia susţine că zăcămintele sale offshore din Marea Neagră ar conţine o cantitate de aproximativ 710 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel