Turcia: 12 persoane arestate pentru că l-ar fi jignit pe Erdogan

 Un tribunal turc a ordonat plasarea în detenţie a 12 persoane, acuzate că ar fi proferat injurii la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în cursul unui miting al candidatului opoziţiei, Muharrem Ince, înaintea alegerilor prezidenţiale de duminica trecută, au anunţat miercuri media oficiale turce, citate de AFP. 

Cele 12 persoane, care au fost plasate în arest preventiv în aşteptarea procesului lor, sunt acuzate că ar fi "insultat un şef de stat" la Izmir, pe malurile Mării Egee, unde un miting al lui Ince reunise joia trecută zeci de mii de persoane. 

Potrivit agenţiei Anadolu, imagini ale scenei, care s-a desfăşurat într-un restaurant din Izmir unde se servea alcool, au fost distribuite prin reţelele de socializare. 

Arestați pentru ironii 

Imagini difuzate abundent de site-urile proguvernamentale arată consumatori aşezaţi pe terasa unui restaurant, în aer liber, scandând numele lui Erdogan pe un ton ironic, cuvintele presupuse insultătoare fiind cenzurate. 

Adunarea electorală de la Izmir a fost unul din punctele forte ale campaniei lui Ince, învins de Erdogan încă din primul tur al scrutinului de duminică. 

Izmir este considerat un bastion al principalei formaţiuni de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat) al lui Ince. Acesta a obţinut acolo 54% din voturi. 

Mii de persoane au fost urmărite penal în Turcia sub acuzaţia că l-ar fi insultat pe Erdogan de când acesta a devenit şef al statului în 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel