Iohannis, anchetă casă. Tudorel Toader, declarații de ultimă oră

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, prezent prin legătură telefonică la România TV, face declarații de ultimă oră privind ancheta în cazul casei lui Iohannis.

Am solicitat uniunii notarilor să facă verificări în activitatea notarială de la Sibiu. Este vorba despre doi notari sau două cabinete notariale. Cel care a făcut actul în 99 este cel care l-a făcut proprietar pe președinte, act care a fost ulterior invalidat de Instanța de Judecată, care a fost declarat nul. Ce se întâmplă în spatele acestei neregularități? Că o fi fost un fals, un uz de fals, o fi fost un abuz, eu cred că da, numai că între timp au trecut 20 de ani și faptele notarului acela dacă au avut caracter penal, sigur s-au prescris. 

S-au făcut verificări la cabinetul notarial care a suspendat procedura notarială și întrebarea domnului ministru de Finanțe: de ce s-a suspendat procedura dacă nu se poate reveni și dacă pe cale judiciară Președintele nu poate fi obligat la plata sumei datorată statului. Răspunsul, cred eu că este următorul. Nu am văzut raportul de control, mâine sigur voi intra în posesia lui. M-am interesat și am înțeles următorul lucru. Notarul care avea procedura succesorală urma să dispună către cadastru radierea fostei intabulări pe numele Președintelui și bunul ar fi revenit statului.

Acum, cu banii pe care îi are de dat Președintele. E o inechitate în legea fiscală. Dacă o persoană fizică datorează o sumă de bani statului, statul poate să o urmărească timp de 5 ani ca să ia bani, în timp ce o persoană fizică, dacă are de luat bani de la stat, are un termen de 3 ani, ceea ce e o inechitate. Notarul care a suspendat procedura nu avea ce face, trebuie ca judecătorul să spună cui aparține proprietatea., a afirmat Tudorel Toader în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel