Tudorel Toader, referire la Kovesi: Ce trebuie?

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a făcut o referire la Kovesi, marți seară, într-o intervenție telefonică la România TV.

Tudorel Toader a declarat marţi, 7 august, despre o eventuală candidatură a fostei şefe DNA pentru funcţia de procuror la Parchetul European, că de principiu nu poate recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut, adăugând că, totuşi, aceasta nu poate fi scoasă automat din cursă.

”Nu ştiu dacă trebuie să vorbiţi la timpul trecut pentru doamna Kovesi şi că îşi dorea şi... Eu nu ştiu, dacă ştiţi dumneavoastră că nu îşi mai doreşte... Ce trebuie? Urmăm aceeaşi procedură de selecţie şi desemnare a procurorului european. De principiu, spuneam în interviul precedent că nu pot recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut, cu speranţa că pe viitor nu le va mai repeta. (...) Categoric nu poate fi scoasă automat din această cursă, după cum nimeni nu poate fi introdus din oficiu de drept în această competiţie. Rămâne o competiţie deschisă”, a spus Toader, la România TV, întrebat cum vede o eventuală candidatură a Codruţei Kovesi pentru funcţia de procuror european.

Ministrul Justiţiei a menţionat că până la finalul acestui an trebuie desemnat procurorul din partea României pentru Parchetul European.

În altă ordine de idei, Tudorel Toader a declarat marţi că discuţia despre o posibilă ordonanţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale va continua, dar vor fi făcute şi anumite clarificări juridice constituţionale necesare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel