Tudorel Toader: Calitatea hranei pentru deţinuţi va creşte

Calitatea hranei pentru deţinuţi va creşte, spune ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, făcând referire la proiectul adoptat de Guvern în şedinţa de joi referitor la norma de hrană a persoanelor private de libertate. 

"Norma de hrană este până la urmă reglementarea pe care am modificat-o, data din 1994, acolo se vorbea despre deţinuţii contravenienţi, or din 2003, de la revizuirea Constituţiei, nu mai avem închisoare contravenţională, ea a rămas în lege, dar instituţia în sine a dispărut din 2003, de acum 14 ani. Ce mai aduce nou? A uniformizat valoric raţia sau cum îi zice cota de alimente, de hrană pe zi, pentru că, sigur, nu ştim noi raţiunile din '94, dar în '94, când s-a adoptat legea, erau diferenţe valorice pentru norma de hrană, diferenţe între cei arestaţi preventiv, cei reţinuţi şi cei condamnaţi. Le-am uniformizat în sus, adică s-a ridicat valoarea normei de hrană", a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader a menţionat că economii se pot face prin cumpărarea unor produce mai ieftine. "Sunt instituţii care fac acorduri-cadru de aprovizionare şi le fac în februarie, când preţurile sunt cele mai ridicate şi după aceea cumpără tot anul la nivelul din februarie, când e foarte ridicat şi dacă cumperi salată, să spunem, în februarie are un preţ şi în vară, în mai, are alt preţ. Şi dacă te blochezi în preţul din februarie şi cumperi în vară e deja o greşeală managerială', a explicat ministrul Justiţiei, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel