Trupele ruse efectuează exerciții militare în Transnistria, în eventualitatea unui atac inamic

Trupe ruse au efectuat exerciții militare în Transnistria, la câteva zile de la anunțul republicii separatiste că vrea să devină teritoriu rus, după modelul peninsulei ucrainene Crimeea, transmite AFP, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Districtului Militar de Vest, colonelul Oleg Koşcetkov, a declarat că aceste manevre au ca scop să antreneze trupele în vederea unui evetual atac inamic.

În cadrul scenariului acestor exerciţii, "una dintre principalele sarcini ale trupelor de menţinerea păcii a fost să asigure apărarea civililor în zone de luptă", a declarat el, citat de agenţia Interfax.

Transnistria este o regiune pro-rusă din nord-vestul Republicii Moldova, țară de care s-a despărțit în 1992, în urma unui conflict militar. Trupele pro-ruse au fost ajutate în disputa cu forțele Chișinăului de armata a 14-a a Rusiei.

Federația Rusă menține și în prezent trupe pe teritoriul republicii separatiste, în ciuda protestelor venite dinspre Chișinău.

Organizația pentru Securitate și Comunicare Europeană (OSCE) conduce un format de negociere 5+2 cu privire la situația Transnistriei, dar fără să înregistreze vreun progres.

Sovietul Suprem al Tiraspolului, așa-zisa autoritate legislativă, a cerut la începutul acestei săptămâni ca regiunea separatistă să fie alipită Rusiei, după modelul peninsulei Crimeea.

Transnistria este un focar de instabilitatea pentru Republica Moldova, care se teme că regiunea separatistă va fi și ea anexată Federației Ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel