Trump, sondaj în SUA: Popularitate în creștere. Se apropie de Obama

Donald Trump
Donald Trump

Popularitatea preşedintelui american Donald Trump a înregistrat o uşoară creştere în luna martie comparativ cu februarie, relevă două sondaje de opinie recente, explicaţia fiind o situaţie economică bună a Statelor Unite, transmite joi AFP.  

Liderul de la Casa Albă este susţinut de 42% dintre americani, comparativ cu 35% în luna martie, conform unui sondaj realizat pentru postul de televiziune CNN şi unei alte anchete sociologice, realizată de Centrul pentru Studii privind Relaţiile Publice. 

Gestionarea economiei rămâne punctul forte al preşedintelui american, ale cărui măsuri în acest domeniu sunt sprijinite de 48% dintre conaţionalii săi, comparativ cu 45% care le dezaprobă, arată sondajul CNN. 

Nemulțumiri legate de comerț și Rusia 

În schimb, o majoritate a americanilor intervievaţi în sondaje contestă politica lui Trump în domeniul comercial şi consideră că liderul de la Casa Albă are o atitudine prea conciliantă faţă de Rusia. 

Spre comparaţie, după 430 zile la Casa Albă, fostul preşedinte Barack Obama se bucura de susţinerea a 49% dintre americani, în martie 2010, George W. Bush de 79% (în contextul solidarităţii naţionale post-11 septembrie 2001) şi Bill Clinton de 51%, în martie 1994, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel