Trump: Brexit ”va ucide, probabil, afacerile cu americanii”

Donald Trump a afirmat că Marea Britanie "probabil" nu va obține o înțelegere comercială cu SUA dacă planul Brexit al premierului va continua.

Trump a declarat, joi, pentru The Sun că planul premierului ”va ucide probabil înțelegerea", deoarece ar însemna că SUA  "ar urma să facă afaceri cu Uniunea Europeană" în loc de Marea Britanie.

Downing Street nu a reacționat încă la remarcile domnului Trump.

Theresa May i-a propus lui Donald Trump un acord de comerț liber cu SUA, la prima vizită a acestuia în Marea Britanie în calitate de președinte. Ea a susținut că Brexit este o "oportunitate" de a genera creștere în relația dintre Marea Britanie și SUA.

Trump a declarat ziarului The Sun, citat de BBC, că proiectul britanic pentru relațiile sale post-Brexit cu UE a fost "o afacere diferită decât cea pe care au votat-o oamenii".

El a spus că propunerile legate de Brexit ale Theresei May și a cabinetului său s-au dezlănțuit la Chequers săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că "ar fi cel mai probabil... ne vom înțelege cu Uniunea Europeană, în loc să o facem cu Marea Britanie, cea ce, probabil, va ucide afacerile".

Donald Trump a mai spus că fostul ministru de externe, Boris Johnson, va deveni un "mare prim-ministru", adăugând că "cred că are tot ceea ce este nevoie".  În interviul său, și-a reînnoit critica față de primarul Londrei, Sadiq Khan, în legătură cu atacurile teroriste de anul trecut din capitală, spunând că a făcut "o treabă teribilă".

Președintele american și soția sa au fost primiți joi seara la o recepție cu covor roșu la Palatul Blenheim, Oxfordshire.

Vezi și: Reacție Rusia după afirmațiile lui Trump privind Germania


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel