Trump, despre drepturile privind avortul: Statele vor decide prin vot sau prin legislație, sau poate ambele

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut Donald Trump.

Fostul președinte Donald Trump a declarat luni că drepturile privind avortul ar trebui să fie lăsate la latitudinea statelor, intervenind în una dintre cele mai delicate și controversate probleme din politica americană.

Foto: Agerpres

”Părerea mea este că, acum că avem avortul acolo unde toată lumea a vrut din punct de vedere legal, statele vor decide prin vot sau prin legislație, sau poate ambele. Și orice vor decide ele trebuie să fie legea țării. În acest caz, legea statului”, a declarat Trump într-o înregistrare video postată pe contul său de pe Truth Social.

Diferență între state

”Multe state vor fi diferite”, a continuat Trump. ”Multe vor avea un număr diferit de săptămâni sau unele vor fi mai conservatoare decât altele, așa vor fi. La finalul zilei, totul se reduce la voința oamenilor”, a mai declarat fostul președinte, conform CNN.

Trump a adăugat că este "mândru de persoana responsabilă" pentru răsturnarea deciziei Roe vs. Wade prin numirea a trei judecători conservatori la Curtea Supremă a SUA.

Foto: Agerpres

Fostul președinte nu a precizat la ce număr de săptămâni din timpul sarcinii ar susține interzicerea avortului, dar și-a reiterat sprijinul pentru excepții în caz de incest, viol și atunci când viața mamei este în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel