Trump desfiinţează sistemul de asigurări de sănătate iniţiat de Obama

Senatul Statelor Unite ale Americii a făcut joi un prim pas spre desființarea Obamacare, votând în favoarea unui proiect de lege care revocă sistemul de asigurări de sănătate considerat emblematic pentru administrația președintelui Barack Obama, transmite Reuters.

După votul din Senat, al cărui rezultat a fost 51 pentru și 48 împotrivă, proiectul de lege va merge la Camera Reprezentanților, care ar urma să-l supună la vot tot în această săptămână.

Desființarea Obamacare este o prioritate pentru majoritățile republicane din ambele camere ale legislativului SUA și pentru președintele ales, Donald Trump, amintește Reuters.

Reforma a fost votată în martie 2010, după ample dezbateri între democrați și republicani, costul acestei reforme fiin calculat la circa   940 de miliarde de dolari pe o perioadă zece ani, fapt care ar fi redus deficitul sistemului de asigurări de sănătate american cu 138 de miliarde de dolari, potrivit Biroului pentru Buget al Congresului (CBO).

[citeste si]

Textul prevedea o scădere a cheltuielilor programului de asigurări de sănătate pentru persoanele în vârstă (Medicare). Un număr de 32 de milioane de americani erau lipsiţi de o asigurare medicală. De asemenea, obiectivul era acela  de a garanta o asigurare de sănătate pentru americanii de sub 65 de ani într-o proporţie de 95 la sută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel