Trucuri în bucătărie. Pune zarzavatul în apă cu oțet! Secretele gătitului rapid și ușor

Trucurile pe care le poți folosi în bucătărie sunt mereu binevenite. Îți ușurează munca și vei lucra inteligent. Iată câteva dintre secretele gospodinelor.

Ouăle cu coaja crăpată nu se scurg dacă se fierb în apă sărată. Dacă oul se fierbe la foc iute în apă clocotită, albuşul va fi mai tare, iar gălbenușul mai moale. Dacă se fierbe la foc mic, gălbenuşul va fi mai tare, iar albuşul mai moale. 

Legumele şi cartofii noi trebuie puşi la fiert întotdeuna în apă care clocoteşte. Legumele se fierb în apă sărată pentru a avea un gust mai bun şi pentru a se păstra cât mai multe substanţe nutritive.

Cel mai bun lucru este să se fiarbă legumele într-un vas acoperit în apă puţină. Legumele fierte în apă multă pierd o cantitate mare de substanţe nutritive. Dacă se fierb la abur, ele păstrează mai multe substanţe nutritive. Legumele şi zarzavaturile îşi păstrează culoarea dacă, în apă în care se fierb, se adaugă un praf de bicarbonat de sodiu (aproximativ 1/2 de linguriţă la 1 kg de legume).

Nu trebuie să se subţieze piureul cu lapte rece deoarece capătă o culoare cenuşie. Se obţine un piure alb şi frumos dacă se prepară cu lapte clocotit.

Vezi și: Trucuri pentru gospodine: carnea de vită, de porc și peștele. Le vei folosi mereu

De ce să toci vinetele pentru salată cu un cuțit de lemn. Explicația simplă

Pune zarzavatul în apă rece cu oțet!

Pentru ca ceapa tocată mărunt să nu se ardă şi să capete o culoare frumoasă, trebuie dată mai întâi prin făină, apoi prăjită.

Cartofii prăjiţi sunt gustoşi şi crocanţi dacă, înainte de a-i pune în uleiul foarte încins, se şterg de apă cu un şervet.

Zarzavatul veşted se poate împrospăta dacă se pune pentru o oră în apa rece în care s-a adăugat o lingură de oţet.

Fructele şi legumele se dezgheaţă ţinându-le în apă rece. După câteva ore, această apă se varsă şi se toarnă alta uşor sărată. Pentru a nu se înnegri în timp ce se curată, ciupercile curăţate se pun într-o cratiţă cu apă rece și puţin sărată. În apă se adaugă şi puţin oţet.

Pătrunjelul, mărarul, menta se păstrează proaspete timp de câteva zile, chiar pe vreme extrem de călduroasă, dacă se ţin într-un vas închis ermetic şi absolut uscat. Verdeaţa trebuie să fie de asemenea uscată.

Vezi și: De ce să ungi șniţelele cu oţet și ulei înainte de-a le prăji. Trucul este eficient

Ce trebuie să faci ca peștele să nu se fărâmițeze la prăjit. Trucul care funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel